واقعیاتی مربوط به سرطان پوست
به گزارش شارژ 10، در میان انواع مختلف سرطان هایی که در بدن انسان ایجاد می گردد، سرطان پوست به عنوان شایع ترین نوع سرطان در نظر گرفته می گردد. در این مقاله درباره بعضی حقایق و آمار مربوط به سرطان پوست که ممکن است بسیار تکان دهنده باشد، اطلاعاتی را ارائه می دهیم.

سرطان پوست یکی از شایع ترین فرم های سرطان در دنیا امروزی است که تقریبا 2 میلیون نفر در آمریکا را سالانه مبتلا می سازد که بیشتر این بیماران به نوع غیر ملانومای سرطان پوست مبتلا می شوند. دو نوع سرطان پوست وجود دارد که انسان را تحت تأثیر قرار می دهد. یکی از آن ها سرطان غیر ملانوما بوده که از لایه بیرونی پوست آغاز شده و نوع سرطان ملانوما در ملانوسیت ها که سلول های مسئول رنگ پوست هستند، رخ می دهد. این سلول ها در لایه های عمیق تر پوست یافت می شوند. سرطان غیر ملانوما نسبت به سرطان ملانوما شایع تر می باشد. در حالی که سرطان ملانوما در مقایسه با نوع غیر ملانومای آن خطرناک تر است، اما هر دوی این نوع سرطان ها در صورتی که در مراحل اولیه تشخیص داده شوند، قابل درمان می باشند.
حقایق و آمار مربوط به سرطان پوست
سرطان پوست روز به روز در حال افزایش است و نگرانی های جدی برای متخصصان پوست در سراسر دنیا ایجاد نموده است. بر اساس آمار، بیش از یک میلیون مورد تازه سرطان پوست هر ساله گزارش می شود. مطالعات نشان می دهد که افرادی که دارای پوستی شفاف تر، چشمان آبی، موی قرمز، پوستی خالدار و سابقه خانوادگی سرطان پوست هستند، بیشتر مستعد ابتلا به توسعه سرطان پوست ملانوما در مقایسه با دیگران قرار دارند. این نوع سرطان در افرادی که مستعد آفتاب سوختگی هستند، نیز مشاهده می شود.بالاترین اندازه سرطان پوست در دنیا در استرالیا مشاهده می شود. سرطان پوست شایع ترین فرم سرطان در آمریکا و دومین فرم سرطان در انگلیس می باشد.
سرطان پوست بیش از 50 درصد از همه موارد سرطان در آمریکا را به خود اختصاص داده است.
بر اساس انجمن پوست آمریکا، از هر 5 نفر در این کشور یک نفر احتمال توسعه بعضی از انواع سرطان پوست را دارا می باشد. بخش سلامت استرالیا بیان کرد که دو نفر از هر سه نفر، سرطان پوست را قبل از سن 70 سالگی توسعه می دهند.
هر ساعت، حداقل یک آمریکایی بر اثر سرطان ملانوما جان خود را از دست می دهد.
اکنون که درباره افزایش سرطان پوست بحث می کنیم، باید به این موضوع توجه داشته باشیم که چه چیزی باعث وقوع این نوع سرطان می شود؟ واقعیت شوک آور دیگر این است که تقریباً 90 درصد از سرطان های پوست غیر ملانوما از طریق مواجهه با امواج ماوراء بنفش نور خورشید ایجاد می شود. با تخریب لایه ازن، امواج ماوراء بنفش مضر نور خورشید به طور مستقیم به پوست برخورد نموده و باعث ایجاد سرطان می شود.
سرطان پوست ملانوما در زنان در مقایسه با مردان شایع تر است. اگرچه این نوع سرطان در بچه ها چندان شایع نیست، اما در افراد بزرگسال بین 40 تا 60 سال بیشتر مشاهده می شود.
تقریبا 75 درصد از مرگ میر در میان همه موارد سرطان پوست به واسطه سرطان پوست ملانوما رخ می دهد.
بر اساس بنیاد سرطان پوست، اندازه قابل توجهی از موارد سرطان پوست در طی 31 سال گذشته در مقایسه با همه انواع دیگر سرطان های دیگر گزارش شده است.
سفید پوست ها بیشتر مستعد توسعه این سرطان در مقایسه با افراد با نژاد آفریقایی - آمریکایی، آسیایی و آمریکای لاتین می باشند. این افراد غیر سفید پوست فرم های کشنده تری از ملانوما را در مقایسه با افراد سفید پوست تجربه می نماید.
در نهایت، واقعیات مثبتی درباره سرطان پوست وجود دارد. خبر خوب این است که در صورتی که شما قادر به تشخیص سرطان پوست در مراحل اولیه آن باشید، به احتمال 99 درصد بیماری درمان خواهد شد.
بعد از ارائه این واقعیات تکان دهنده درباره سرطان پوست، مهم است که از نشانه ها و علائم هشدار دهنده سرطان پوست آگاهی داشته باشید. بر اساس آمار، بیش از یک میلیون مورد تازه سرطان پوست هر ساله گزارش می شود. در صورت کوچک ترین شکی در فکر خود درباره ابتلا به سرطان پوست، به ویژه در صورتی که سابقه خانوادگی ابتلا به این بیماری را دارید، باید بلافاصله به پزشک مراجعه نموده و آزمایشات لازم را در این زمینه انجام دهید، چون تنها با تشخیص بیماری در مراحل اولیه آن، درمان بسیار راحت تر خواهد شد.
پس فهمیدیم که سرطان پوست بیماری ای است که در آن سلول های بدخیمی از بافت پوست نشأت می گیرند و به طور نامنظم و فزاینده ای تکثیر می شوند و به طریقی از سیستم ایمنی و دفاعی بدن عبور می نمایند بدون این که موجب تحریک عکس العمل تدافعی و تهاجمی در سیستم ایمنی بدن شوند.
علل بروز سرطان پوست
- مهمترین عامل مستعدنماینده سرطان پوست، جهش در دی ان آ سلول بر اثر اشعه ماورای بنفش است که منجر به آغاز سرطانی شدن سلول ها می شود.- تماس با مواد شیمیایی و رادیو اکتیو
- سوختگی
- خالکوبی
- زخم های باز
سرطان پوست معمولاً در بخش های در معرض آفتاب بروز می نماید٬ یعنی صورت، لب ها، گوش ها، گردن، دست ها و دیگر قسمت هایی که در معرض آفتاب هستند. البته این احتمال هم هست که سرطان پوست، در قسمت های دیگر بدن ظاهر شود٬ مثلاً در کف دست، فاصله بین انگشتان یا حتی اعضای تناسلی. احتمال سرطان پوست برای هر فردی با هر نوع پوستی، وجود دارد.
توضیحی در خصوص سرطان سلول های بنیانی یا پایه پوست
این نوع سرطان ، شایع ترین گونه سرطان پوست است و حدود 80 درصد سرطان های پوست را شامل می شود . سرطان سلول های بنیانی که در لایه خارجی پوست مستقر هستند، دارای سرعت رشد کم بوده و به ندرت توسعه می یابد . محرک رشد این سلول ها شامل تماس با مواد شیمیایی و رادیو اکتیو ، سوختگی ، خالکوبی، قرار گرفتن در معرض تابش پرتو شدید آفتاب و غیره است.منبع: Shalu Bhatti - HealthHearty
منبع: راسخون