طرز تهیه چند اسموتی نارنگی
به گزارش شارژ 10، اسموتی یک نوشیدنی تابستانی است، اما در اولین روزهای پاییز، زمانیکه هنوز مرز تابستان و پاییز تعیین نیست، درست کردن و نوشیدن اسموتی نارنگی نقطه پیوند تابستان و روزهای خنک پیش رو است.
فصل پاییز، آغاز سرماخوردگی ها و آلرژی هاست. خیلی از ما ترجیح می دهیم با مصرف میوه ها و خوراکی های طبیعی تا جای ممکن از بروز بیماری های فصلی پیشگیری کنیم. نارنگی سرشار از ویتامین سی است و ترکیب آن با میوه های دیگر وهمچنین ترکیب لبنیات فواید آن را بیشتر می کند.
به طورکلی نارنگی منبع خوبی از ویتامین A یا همان بتاکاروتون است. کلسیم و ویتامین C زیادی دارد و با داشتن مقادیر کمی ویتامین B1-6 ، روی، پتاسیم و فسفر و همچنین فیبر، روی سلامت و تقویت ایمنی بدن تاثیری دارد و از کسالت و بیحالیهایی که اغلب ما در فصل پاییز تجربه میکنیم، جلوگیری می کند.
ار طرف دیگر نارنگی ها سرشار از آب هستند که به پاکسازی و سم زدایی بدن یاری میکنند. متخصصین تغذیه معتقدند ژیمهای غذایی حاوی مرکبات مانند نارنگی ها حتی خطر ابتلا به سرطان مری، دهان و معده را کاهش می دهند.
اسموتی نارنگی فقط یک میان وعده خوشمزه نیست،نارنگی با داشتن مقدار بالای فسفر و کلسیم برای تشکیل و ترمیم استخوان و تقویتاسکلت بدن مفید است و داروی طبیعی برای پوکی استخوان به شمار می آید.
خوشبختانه تهیه اسموتی نارنگی خیلی ساده است و در زمانی کمتر از ده دقیقه آماده میگردد. اما قبل از هرچیز بد نیست در خصوص انتخاب نارنگی مناسب برای تهیه اسموتیها کمی صحبت کنیم. بهترین نارنگی برای اسموتی نارنگیهای کاملا نارنجی و کمی رسیده هستند. لازم نیست با همان وسواسی که نارنگیهایی ظرف میوهتان را انتخاب میکنید، برای اسموتی خرید کنید.اگر میوههای کمی شل انتحاب کنید، نه تنها ایرادی ندارد بلکه بهتر هم هست. البته دقت کنید که پوست نارنگی ها شکاف نداشته باشد یا میوه دچار له شدگی نشده باشد. حالا وقت آن است که با طرز تهیه چند اسموتی پاییزی آشنا شویم:
-
مواد لازم برای تهیه اسموتی نارنگی و انار
-
مواد لازم برای تهیه اسموتی نارنگی و سیب
-
اسموتی نارنگی و ماست خامه ای و شیر بادام
نارنگی پنج عدد
انار (دانه شده) یک عدد
موز یک عدد
ماست خامه ای یک پیمانه
گردو (خرد شده) یک عدد
نارنگی دو عدد
سیب دو عدد
شیر سرد یک لیوان
دارچین به مقدار لازم
عسل یک قاشق چای خوری
نارنگی چهار عدد
یخ یک دوم پیمانه
ماست خامه ای یک چهارم پیمانه
شیر بادام یک چهارم پیمانه
زردچوبه (اختیاری) یک چهارم قاشق چایخوری
عصاره وانیل بسیار کم
عسل (اختیاری) یک قاشق غذاخوری
-
طرز تهیه اسموتی نارنگی و انار
-
طرز تهیه اسموتی نارنگی و سیب
-
طرز تهیه اسموتی نارنگی، ماست خامه ای و شیربادام
مرحله اول
نارنگیها را پوست بگیرید و آنها را فیله کنید. انارها را دانه و گردوها را خرد کنید. موز را پوست گرفته و قطعه قطعه کنید.
مرحله دوم
ماست را در مخلوط کن بریزید و بعد از سی ثانیه موز را اضافه کنید. بعد از مدت کوتاهی دانه های انار و نارنگی ها را در مخلوط کن بریزید.
مرحله سوم
نیمی از گردوهای خرد شده را به مواد داخل مخلوط کن اضافه کنید و بگذارید این ترکیب سی ثانیه دیگر مخلوط گردد.
مرحله چهارم
اسموتی شما حاضر است، آن را در لیوان بریزید و با نصف باقیمانده گردوها روی آن را تزیین کنید.
مرحله اول
نارنگیها را پوست گرفته و فیله کنید. سیبها را هم پوست کنده و خرد کنید.
مرحله دوم
میوه ها را همراه شیر در مخلوط کن بریزید و بگذارید خوب باهم مخلوط شوند.
مرحله سوم
دارچین و عسل را اضافه کنید و کمی دیگر مواد را باهم مخلوط کنید. اسموتی شما آماده است.
مرحله اول
نارنگیها را بشویید و خشک کنید و آنها را با دست پوست بگیرید. سعی کنید بافتهای سفید روی پوست دوم را کاملا بگیرید.
مرحله دوم
ماست را در مخلوط کن بریزید و یکی دو دور بچرخانید و بعد به آرامی شیر بادام را به آن اضافه کنید.
مرحله سوم
در این مرحله باید طعمهای ترکیبی را به اسموتی اضافه کنید. در واقع این بخش از کار خیلی به ذایقه و در عین حال خلاقیت خود شما بستگی دارد. اگر در زمینه طعم ماجراجو هستید میتوانید زردچوبه را به این ترکیب اضافه کنید و همچنان که از طعم و بوی عجیب آن لذت میبرید، آنتی اکسیدان بیشتری هم به بدنتان اضافه کنید. در غیر اینصورت کار را با اضافه کردن وانیل و عسل به اتمام برسانید.اگر ترجیح میدهید چیزی به شیرینی طبیعی نارنگی اضافه نکنید، میتوانید عسل را حذف کنید.
مرحله چهارم
در این مرحله ترکیب ما از یک آبمیوه معمولی به اسموتی تبدیل میگردد: با اضافه کردن یخ. با استفاده از دور تند مخلوط کن، یخها را کاملا بشکل پوره دربیاورید.
اسموتی هیجان انگیز شما آماده است.
منبع: کتاب کاله