طرز تهیه پلو سیرجانی به روش محلی (غذای سنتی کرمان)
به گزارش شارژ 10، طرز تهیه پلو سیرجانی چنان شما را برسر شوق خواهد آورد که آن را به همه توصیه خواهید کرد. این پلو مانند شیرین پلو مجلسی و خوش طعم است و هواداران خود را دارد. بعلاوه این غذا شباهت زیادی به مرصع پلو نیز دارد. یک غذای کاملا اصیل از شهر سیرجان کرمان که به شدت معطر و لذیذ است. این غذا را می توانید هم برای دورهمی های محبت آمیز و هم مهمانی های رسمی تهیه و سرو کنید.
ممکن است برای بار اول تهیه و طبخ آن کمی زمان بر باشد، اما بعد از اینکه یک بار آن را تهیه کردید به قدری عاشقش خواهید شد که بعد از آن سختی طرز تهیه این غذا را به جان خریده و حداقل هفته ای یک بار خود را به این غذای خوش خوراک، مهمان خواهید کرد.
پلو سیرجانی | |
زمان آماده سازی | 30 دقیقه |
زمان پخت غذا | 1 ساعت |
مقدار سختی | میانه |
100 گرم از این پلو | 264 کالری |
پلو سیرجانی و طعم خوش آن
همانطور که گفتیم، طعم این پلوی خوشمزه شبیه به مرصع پلو است. مواد اصلی تهیه آن، مرغ، خلال پسته، خلال نارنج، شکر و ذرت است و اگر این مواد اولیه را با کمی ادویه جات در دسترس داشته باشید، می توانید یک غذای سنتی کرمانی تهیه کنید. در ادامه به مواد اولیه و مراحل تهیه آن اشاره شده است.
مواد اولیه برای تهیه پلو سیرجانی خوشمزه
برای تهیه این پلو لذیذ باید یک فهرست بلند بالا از مواد مغذی و خوشمزه را تهیه کنید. در ادامه با این فهرست مواد اولیه با شما خواهیم بود.
مواد اولیه | مقدار مورد احتیاج |
برنج | 2 پیمانه |
مرغ | سینه 1 عدد |
هویج | 2 عدد میانه |
پیاز | 1 عدد |
زعفران | نصف قاشق چایخوری |
نخود فرنگی | 1 پیمانه |
زرشک | نصف پیمانه |
خلال نارنج | 1 قاشق غذاخوری |
خلال پسته | 2 قاشق غذاخوری |
ذرت | 1 پیمانه |
زیره سیاه | 1 قاشق غذاخوری |
شکر | 1 قاشق غذاخوری |
روغن | 2 قاشق غذاخوری |
فلفل سیاه، نمک و زردچوبه | به مقدار لازم |
طرز تهیه پلو سیرجانی به روش محلی سیرجان
برای تهیه این غذای سنتی سیرجان بهتر است مانند طرز تهیه باسترمه پلو گرگان ، از مواد تازه و ارگانیک بهره ببرید. در ادامه با این طرز تهیه لذیذ به صورت مرحله به مرحله با شما خواهیم بود.
- مرحله اول: در مرحله اول از طرز تهیه این غذای سنتی کرمان اول از همه برنج را شسته و آن را با آب گرم و نمک خیس کنید.
- مرحله دوم: سپس در گام بعد یک تابه مناسب انتخاب کنید و آن را بر روی حرارت قرار دهید. حالا کمی در آن روغن بریزید و اجازه دهید که روغن در تابه به خوبی داغ گردد.
- مرحله سوم: در مدت زمانی که تابه روغن داغ می شوند حالا به سراغ پیاز رفته و آن را پوست گرفته و شستشو دهید. سپس به شکل ریز و نگینی آن را خرد کنید. بعد از اینکه روغن به مقدار کافی داغ شد پیاز را درون روغن بریزید و تفت دهید.
- مرحله چهارم: اجازه دهید تا پیاز شما تفت خورده و کاملا سبک گردد. همین که پیاز به خوبی سبک شد به آن زردچوبه اضافه کنید و مجددا پیاز را هم بزنید تا بوی خامی زردچوبه کاملا از آن جدا گردد.
- مرحله پنجم: پیاز را کامل سرخ و ترد نکنید تا در حین آشپزی سیاه نگردد. همین که تفت خورده و سبک گردد کافیست. بعد از تفت خوردن پیازها به سراغ سینه مرغ رفته آن را به قطعات کوچک تبدیل کنید.
- مرحله ششم: بعد از اینکه پیاز شما به خوبی در روغن با زردچوبه تفت خورد، قطعات مرغ را به آن اضافه کنید. مرغ شما باید کامل پخته شده و تغییر رنگ دهد. سینه مرغ احتیاج به مدت زمان زیادی برای پخته شدن ندارد.
- مرحله هفتم: وقتی که مرغ در پیاز داغ به خوبی پخته شد، حرارت را خاموش کنید و حالا به سراغ برنج بروید.
- مرحله هشتم: این قسمت از مرحله آماده سازی برنج در این غذا، دقیقا شبیه به کدو پلو است. به عبارتی در این مرحله باید برنج خیس نموده را در یک قابلمه ریخته و به آن آب اضافه کنید. مقدار آب باید به مقدار یک بند انگشت بر روی سطح برنج باشد. حرارت را کم کنید و به سراغ زعفران بروید.
- مرحله نهم: حالا در ادامه زعفران را دم نموده و به برنج اضافه کنید. سپس خلال پوست نارنج، خلال پسته و زیره سیاه را نیز به این ترکیب اضافه کنید. تمام مواد را هم بزنید تا با برنج کاملا یکدست شوند. حالا حرارت را زیاد کنید تا آب برنج به جوش آید.
- مرحله دهم: در این مدت زمان به سراغ هویج ها رفته و آن ها را شسته و خشک کنید. سپس هویج ها را رنده نموده یا به قطعات ریز و نگینی خرد کنید.
- مرحله یازدهم: حالا در یک قابلمه مناسب کمی آب ریخته و هویج ها را در قابلمه بریزید. حرارت را کم کنید و اجازه دهید که هویج ها به خوبی پخته شوند.
- مرحله دوازدهم : نخود فرنگی و ذرت را نیز در قابلمه های جدا به همین روش درست مانند هویج، آب پز نموده و آماده کنید.
- مرحله سیزدهم: حالا به سراغ پلو بروید. مطمئناً آب آن در حال جوشیدن و کم شدن است. بعد از به جوش آمدن آب، حرارت را کم کنید و اجازه دهید که تبخیر آب پلو به آرامی انجام گردد.
- مرحله چهاردهم: هویج ها و ذرت ها و نخود فرنگی ها به سرعت پخته و مغز می شوند. البته به شما توصیه می کنیم که اگر زمان کافی نداشتید می توانید از کنسرو نخود فرنگی و ذرت به جای نخود فرنگی و ذرت خام نیز بهره ببرید. حالا به سراغ سبزیجات رفته و بعد از اینکه نخود فرنگی، هویج و ذرت به خوبی پخته شدند، در انتهای جمع شدن آب برنج ،این سبزیجات را به برنج خود اضافه کنید.
- مرحله پانزدهم: تمام مواد را به خوبی با هم ترکیب کنید. حالا درب قابلمه برنج را ببندید و اجازه دهید که به راحتی دم بکشد. تقریباً 30 دقیقه زمان ضروری است تا برنج شما دم کشیده و آماده گردد.
- مرحله شانزدهم: در نهایت پلو سیرجانی شما بعد از مدت زمان تقریبی یک ساعت آماده خواهد شد. حالا این پلو را در ظرف سرو نهایی کشیده، مرغ پخته شده با پیاز داغ را نیز درمیان پلو قرار دهید.
- مرحله هفدهم: سطح پلو را باید با زرشک، زعفران، شکر و کمی روغن تزیین کنید. برای تهیه مواد تزئین روی برنج می توانید زرشک ها را در یک قاشق غذاخوری روغن تفت بدهید تا پف نمایند. سپس شکر و همینطور زعفران آب نموده را به زرشک حرارت دیده در روغن، اضافه کنید. در نهایت سطح پلو را با ترکیب زعفران، زرشک و شکر تزیین نموده و نوش جان کند.
پلو سیرجانی برای یک پذیرایی خاص
این مطلب به طرز تهیه پلو سیرجانی اختصاص داده شد. طرز تهیه انواع غذاهای کرمانی مانند همین پلو، صبر و مهارت کافی می خواهد، اما به شما اطمینان می دهیم که بعد از یک بار تهیه کردن این غذاها، بدون شک در آماده سازی آن ها حرفه ای خواهید شد. البته، اگر اهل کرمان بوده یا به آنجا سفر نموده باشید، می توانید انواع کباب ها و غذاهای کرمانی را به وسیله خرید کباب کرمان و سفارش آنلاین غذا کرمان سفارش داده و درب منزل تحویل بگیرید.
منبع: اسنپ فود