طرز تهیه کاری بامیه هندی بدون گوشت در 10 مرحله آسان

به گزارش شارژ 10، در طرز تهیه کاری بامیه به عنوان یک غذای لذیذ هندی بدون گوشت و گیاهی به مجموعه ای از ادویه های خوش عطر و بو احتیاج دارید. این خورش هندی ساده و در عین حال خوشمزه، از محبوب ترین غذاها با بامیه است که برای تهیه آن به گوشت احتیاج ندارید و می توانید آن را با برنج چلو یا کته و حتی فقط با نان سرو کنید. با ما در این مقاله از در همراه باشید تا طرز تهیه خورش کاری بامیه وگان و بدون گوشت به روش رستورانی را به شما آموزش بدهیم.

طرز تهیه کاری بامیه هندی بدون گوشت در 10 مرحله آسان

مواد لازم برای تهیه خورش کاری بامیه هندی (برای 3 نفر)

مواد اولیهمیزان مورد احتیاج
پیاز (برای پیاز داغ)2 عدد میانه
سیر (برای سیر داغ)4 حبه
زنجبیل تازه1 قاشق غذاخوری
کشک150 گرم
بامیه300 گرم
آب2 لیوان فرانسوی دسته دار
پودر کاری1 قاشق غذاخوری
پودر هل1 قاشق چای خوری
برگ بو2 عدد
پودر تخم گشنیزنصف قاشق چای خوری
نمک، فلفل سیاه و زردچوبهبه میزان لازم
فلفل قرمز، جوز هندی، زیره و گرام ماسالابه میزان لازم
گشنیز تازهبه میزان دلخواه
روغن سرخ کردنیبه میزان کافی
نان و برنجبرای سرو بامیه کاری

مدت زمان لازم برای آماده سازی مواد اولیه: 10 دقیقه

مدت زمان لازم برای تهیه خورش کاری بامیه: 30 تا 40 دقیقه

مراحل طرز تهیه خورش کاری بامیه

برای طرز تهیه خورش کاری بامیه به ادویه های متنوعی احتیاج دارید که عطر و طعم این غذای مشهور هندی را منحصر به فرد می نمایند.

مرحله اول: بامیه ها را آماده کنید

در اولین مرحله از طرز تهیه کاری بامیه تند و تیز باید بامیه ها را بشویید و در یک آبکش بریزید تا آب اضافی بامیه خارج گردد. سپس، با استفاده از یک چاقوی تیز، دُم بامیه ها را تا جایی کوتاه کنید که بافت بامیه آسیب نبیند. در غیر این صورت، در انتهای کار کاری بامیه شما لزج می گردد.

مرحله دوم: بامیه ها را تفت دهید

میزانی روغن را در تابه مناسبی بریزید و روی حرارت قرار دهید. مدتی منتظر بمانید تا روغن کاملا داغ گردد. سپس، بامیه ها را در تابه بریزید و و حدود 3 تا 4 دقیقه تفت دهید. با انجام این کار، رنگ بامیه ها تغییر نموده و طعم و عطرشان بهتر می گردد. در ادامه، بامیه ها را از تابه بیرون بیاورید و کنار بگذارید.

برای خرید روغن سرخ کردنی می توانید به صورت و اینترنتی به وسیله فروشگاه های اقدام کنید.

مرحله سوم: پیاز داغ درست کنید

در فاصله تفت تماشا بامیه ها باید پیازها را بشویید و پوست بگیرید. سپس، پیازها را به صورت نگینی خرد کنید. میزانی روغن سرخ کردنی را در قابلمه مناسبی بریزید و روی حرارت میانه قرار دهید تا کاملا داغ گردد. مراقب باشید، روغن بیش از میزان داغ نگردد و نسوزد. سپس، قطعات پیاز خرد شده را در قابلمه بریزید. پیاز را حدود یکی دو دقیقه تفت دهید تا کاملا طلایی و سبک گردد.

برای خرید پیاز داغ منجمد می توانید به صورت حضوری و اینترنتی به وسیله فروشگاه های اقدام کنید.

مرحله چهارم: زنجبیل را پوره کنید

برای پوره کردن زنجبیل تازه، ابتدا باید با یاری یک چاقوی تیز قطعه ای از ریشه زنجبیل را جدا کنید. پوست زنجبیل بسیار لطیف و نازک است. بنابراین، برای گرفتن پوست زنجبیل به جای چاقو و پوست کن بهتر است از یک قاشق یا یک قطعه سیم ظرفشویی تمیز یا حتی پد ظرفشویی یاری بگیرید.

سپس، زنجبیل بدون پوست را به قطعات کوچک تقسیم نموده و با استفاده از گوشتکوب برقی یا دستگاه غذاساز کاملا پوره کنید. در ادامه، پوره زنجبیل را به قابلمه حاوی پیاز تفت داده شده اضافه کنید و تفت دهید.

مرحله پنجم: سیر را پوره و سرخ کنید

حالا، حبه های سیر را هم بشویید و پوست بگیرید. سپس، سیر را هم درست مانند زنجبیل با یاری رنده ریز یا گوشتکوب برقی کاملا پوره کنید. پوره سیر را هم به قابلمه حاوی پیاز نگینی و پوره زنجبیل اضافه کنید. این ترکیب را یکی دو دقیقه تفت دهید تا عطر و بوی بی نظیر سیر و زنجبیل آزاد گردد.

برای خرید سیر داغ آماده می توانید به صورت حضوری و اینترنتی به وسیله فروشگاه های اقدام کنید.

مرحله ششم: ادویه ها را تفت دهید

در این مرحله از طرز تهیه کاری بامیه هندی باید برگ بو، زردچوبه، پودر کاری، پودر هل، پودر گشنیز، پودر زیره، گراماسالا، جوز هندی، فلفل قرمز و فلفل سیاه را به قابلمه اضافه کنید. این ترکیب را یکی دو دقیقه تفت دهید تا عطر ادویه ها آزاد شده و با بوی خوش مواد دیگر مخلوط گردد.

برای خرید انواع ادویه ها می توانید به صورت حضوری و اینترنتی به وسیله فروشگاه های اقدام کنید.

مرحله هفتم: کشک را رقیق کنید

در این قسمت از طرز تهیه کاری بامیه هندی باید کشک را در ظرف مناسبی بریزید و آب را به صورت تدریجی و کم کم به کشک اضافه کنید. به این ترتیب، می توانید غلظت کشک را با دقت کنترل کنید. سپس، مخلوط کشک و آب را به خوبی هم بزنید تا کاملا با هم ترکیب شوند.

برای خرید کشک می توانید به صورت حضوری و اینترنتی به وسیله فروشگاه های اقدام کنید.

مرحله هشتم: کشک رقیق شده را به سایر مواد بامیه کاری اضافه کنید

حالا، کشک رقیق شده، هم خورده و کاملا یک دست را به قابلمه حاوی پیاز، سیر، زنجبیل و ادویه ها اضافه کنید. چند دقیقه منتظر بمانید تا مایع درون قابلمه بجوشد. سپس، درب قابلمه را ببندید و حرارت را ملایم کنید. در ادامه، حدود 15 تا 20 دقیقه صبر کنید تا مایه کاری بامیه به غلظت دلخواه برسد.

مرحله نهم: بامیه ها را اضافه کنید

امیدواریم تا این جا مراحل طرز تهیه کاری بامیه را بدون مشکل دنبال نموده باشید. حالا نوبت به اضافه کردن بامیه ها می رسد. بامیه های تفت داده شده را همراه با میزانی نمک در قابلمه بریزید. خورش کاری بامیه را هم بزنید و درب قابلمه را ببندید. حدود 15 تا 20 دقیقه دیگر هم صبر کنید تا کاری بامیه شما با حرارت ملایم بپزد و کاملا جا افتاده و لعاب دار گردد چون این خورشت یک خورش کم آب و خیلی غلیظ است.

برای خرید نمک می توانید به صورت حضوری و اینترنتی به وسیله فروشگاه های اقدام کنید.

مرحله دهم: گشنیز را ساطوری کنید

گشنیز تازه را با دقت تمیز نموده و بشویید. آب اضافی گشنیز که گرفته شد آن را خرد کنید. در نهایت، نیمی از گشنیز خرد شده را به قابلمه اضافه کنید و هم بزنید. حرارت را خاموش کنید تا رنگ گشنیز تغییر نکند و فقط میزانی حرارت ببیند.

مرحله یازدهم: کاری بامیه را سرو کنید

این کاری بامیه تند و تیز و خوشمزه را با به جای مانده گشنیز ساطوری تزیین نموده و همراه با برنج یا نان نوش جان کنید.

برای خرید برنج و انواع نان می توانید به صورت حضوری و اینترنتی به وسیله فروشگاه های اقدام کنید.

بیشتر بخوانید:

نکات مهم در طرز تهیه کاری بامیه هندی

  • برای تهیه کاری بامیه حتما از بامیه های جوان، ترد و شاداب بهره ببرید.
  • بخش انتهایی بامیه را بیش از میزان کوتاه نکنید تا مواد لزج داخل بامیه آزاد نگردد.
  • بامیه ها را بیش از میزان نپزید؛ در غیر این صورت، بامیه ها له می شوند، شکل ظاهری غذا به هم می ریزد و مایه خورشت کاری بامیه لزج می گردد.
  • جوز هندی در اصل، تخم درخت جوز بویا بوده و بسیار سفت و سخت است. برای استفاده از جوز هندی، کافی است میزان بسیار کمی از آن را به صورت ریز رنده کنید تا حالت پودری پیدا کند.
  • توصیه می کنیم برای تهیه کاری بامیه حتما از زنجبیل تازه استفاده نموده و پودر زنجبیل را جایگزین نکنید.
  • بسته به ذائقه، می توانید میزان ادویه ها و تندی کاری بامیه را کمتر یا بیشتر کنید.
  • بسته به ذائقه، می توانید میزانی پودر دارچین و زعفران را هم به کاری بامیه اضافه کنید.
  • در صورت تمایل، می توانید یک تا دو قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی و میزانی پوره گوجه فرنگی را هم تفت دهید و به کاری بامیه اضافه کنید. در این صورت، رنگ خورشت شما نارنجی و زیباتر خواهد شد. برای خرید رب گوجه فرنگی، دارچین و زعفران می توانید به صورت حضوری و اینترنتی به وسیله فروشگاه های اقدام کنید.
  • در صورت تمایل، می توانید یک عدد فلفل دلمه ای را هم به صورت نگینی خرد نموده و پس از تفت دادن به کاری بامیه اضافه کنید.
  • بسته به ذائقه، می توانید جعفری تازه را جایگزین گشنیز کنید.
  • در صورت تمایل، به جای کشک می توانید از یک لیوان دسته دار فرانسوی شیر نارگیل بهره ببرید.
  • در صورت تمایل، می توانید این غذای خوشمزه را با گوشت تکه ای، گوشت چرخ نموده یا حتی مرغ تهیه کنید. برای این منظور، ابتدا باید قطعات گوشت و مرغ یا کوفته قلقلی ها را تفت دهید و مطابق معمول، پس از مزه دار کردن بپزید. در این صورت، زمان پخت کاری بامیه بیش تر خواهد شد. برای خرید انواع گوشت گوسفند، گوشت چرخ نموده و گوشت مرغ می توانید به صورت حضوری و اینترنتی به وسیله فروشگاه های اقدام کنید.

بیشتر بخوانید:

فوت و فن های خوشمزه شدن کاری بامیه

در طرز تهیه کاری بامیه هندی به چه ادویه هایی احتیاج داریم؟

زردچوبه، جوز هندی، هل، تخم گشنیز، برگ بو، ادویه کاری، فلفل سیاه، فلفل قرمز، آویشن، پاپریکا، گرام ماسالا، پودر سیر، پودر دارچین و زعفران از رایج ترین ادویه هایی هستند که در تهیه کاری بامیه کاربرد دارند. طبیعتا این ادویه ها را می توانید بسته به ذائقه و به دلخواه خود از کاری بامیه حذف یا به آن اضافه کنید.

چرا بامیه سفت میشه؟

برای پخت بامیه باید حرارت را ملایم نگه دارید. ضمناً، آب داخل قابلمه را از ابتدا با دقت تنظیم کنید. اضافه کردن آب در اواسط پخت می تواند موجب سفت شدن بامیه ها گردد.

برای گرفتن لیزی و لزجی بامیه چه باید کرد؟

برای گرفتن لیزی و لزجی بامیه می توانید آن را قبل از مصرف برای چند دقیقه در میزانی آبلیمو یا سرکه قرار دهید. افزودن سرکه و آبلیمو به غذا هم تا میزان زیادی از لزج شدن بامیه ها جلوگیری می نماید. در عین حال، باید بخش انتهایی بامیه را به میزان ای برش دهید که بدنه بامیه آسیبی نبیند و مواد لزج داخل آن آزاد نگردد. علاوه بر این ها، باید زمان پخت را بامیه را کاهش دهید؛ در غیر این صورت، بامیه ها له و لزج می شوند.

محصولات مرتبط

نمک تصفیه شده خوراکی یددار دریایی دوی پک 900 گرمی دلفین

43,900 تومان 50,000 تومان 12% تخفیف

زعفران دو گرمی نوین زعفران

358,900 تومان 445,000 تومان 19% تخفیف

چوب دارچین شکسته و سیگاری 40 گرمی گلها

55,500 تومان 56,050 تومان 1% تخفیف

زردچوبه 400 گرمی فامیلا

118,900 تومان 129,900 تومان 8% تخفیف

زعفران چهار گرمی نوین زعفران

597,900 تومان 755,000 تومان 21% تخفیف

فلفل سیاه 80 گرمی سانتین

56,900 تومان 61,900 تومان 8% تخفیف

فلفل قرمز 150 گرمی فامیلا

66,900 تومان 67,900 تومان 1% تخفیف

هل 10 گرمی سانتین

36,900 تومان 39,900 تومان 8% تخفیف

چاشنی خورشت قورمه سبزی 40گرمی هاتی کارا

11,700 تومان 11,900 تومان 2% تخفیف

ادویه کاری 80 گرمی سانتین

45,900 تومان 49,900 تومان 8% تخفیف

رب گوجه فرنگی شیشه 700 گرمی ZER

43,900 تومان 53,000 تومان 17% تخفیف

رب گوجه فرنگی 800 گرمی فامیلا

43,900 تومان 55,500 تومان 21% تخفیف

پیاز سرخ شده خلال 300 گرم لاریج سار

106,900 تومان 120,000 تومان 11% تخفیف

برنج کامفیروزی 10 کیلویی بردیا

914,700 تومان 924,000 تومان 1% تخفیف

برنج دانه بلند بسمتی 1121محسن

571,900 تومان 610,000 تومان 6% تخفیف

روغن ذرت 810گ اویلا

132,900 تومان 135,000 تومان 2% تخفیف

روغن سرخ کردنی کم جذب2250گرمی اویلا

130,900 تومان 138,100 تومان 5% تخفیف

کشک شیشه ای 230 گرمی سمیه

47,900 تومان 49,900 تومان 4% تخفیف

کشک 380 گرمی پگاه

34,500 تومان 35,000 تومان 1% تخفیف

سبزی قلیه ماهی و میگو منجمد 400 گرم نوبر سبز

87,900 تومان 97,700 تومان 10% تخفیف

ناگت پنیری 800 گرم کیمبال

176,900 تومان 233,805 تومان 24% تخفیف

منبع: افق کوروش
انتشار: 30 تیر 1403 بروزرسانی: 30 تیر 1403 گردآورنده: sharj10.ir شناسه مطلب: 2298

به "طرز تهیه کاری بامیه هندی بدون گوشت در 10 مرحله آسان" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه کاری بامیه هندی بدون گوشت در 10 مرحله آسان"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید