تنها 170 آزمایشگاه مجوز انجام تست پی سی آر دارند ، نمونه گیری در منزل موازی کاری با وزارت بهداشت است

به گزارش شارژ 10، مدیرکل آزمایشگاه مرجع سلامت گفت: درباره تست کرونا فقط آزمایشگاه های مورد تایید وزارت بهداشت که دستورالعمل های آن را رعایت می نمایند، مورد تایید است.

تنها 170 آزمایشگاه مجوز انجام تست پی سی آر دارند ، نمونه گیری در منزل موازی کاری با وزارت بهداشت است

جهت دریافت خدمات طراحی الاچیق در باغ با گروه ساختمانی آبان در ارتباط باشید. هر گونه خدمات طراحی و اجرای آلاچیق های مختلف را به ما بسپارید.

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرنگاران، سیامک سمیعی مدیرکل آزمایشگاه مرجع سلامت در نشست خبری مجازی با خبرنگاران گفت:هر چه بتوانیم خدمات آزمایشگاهی را کم کنیم و نتایج را بهبود بخشیم به نفع بیماری کروناست و اقدامات پیشگیرانه بسیار مهم است.

وی ادامه داد: فقط آزمایشگاه های مورد تایید وزارت بهداشت و اینکه طبق دستورالعمل های وزارت بهداشت را رعایت می نمایند، مورد تایید است و باید تعرفه ها را رعایت نمایند. موضوع دیگر اینکه از آزمایش سرولوژی برای معین تکلیف افراد استفاده می گردد و این آزمایش واکنش سیستم ایمنی بدن را معین می نماید.

مدیرکل آزمایشگاه مرجع سلامت افزود: کوتاهترین زمانی که سیستم ایمنی بدن می تواند پاسخ دهد کمتر از یک هفته نیست و این در همه افراد هم یکی نیست. اگر آزمایش سرولوژی بخواهید از فردی انجام دهید شاید یکماه فرصت بخواهید. افرادی که فرم بدون علامت و کم علامت داشته باشند ممکن است آزمایش سرولوژی آن ها منفی باشد و برای معین شرایط این افراد استفاده نمایند.

سمیعی تاکید نمود: از تست سرولوژی فقط برای آنالیز اپیدمیولوژی استفاده می کنیم و باید مواظب باشیم مردم به این دل نبند، چون در کسانی که حتی آنتی بادی ظاهر می گردد بعد از چند هفته پایین می آید و نشان می دهد قابل اطمینان نیست. بیش از 180 آزمایشگاه داریم که داوطلب خدمت هستند که 70 آزمایشگاه خصوصی هستند و 90 آزمایشگاه مربوط به معاونت درمان و یکسری آزمایشگاه برای دستگاه های دیگر است و 170 آزمایشگاه مجوز انجام تست پی سی آر دارند.

سمیعی با اشاره به اینکه تا این لحظه فقط به آزمایشگاه برای همکاری با دانشگاه ها مجوز داده ایم نه اینکه افراد مستقیم به این آزمایشگاه ها مراجعه نمایند، افزود:در حال تدوین دستورالعمل هستیم و برای برنامه بازگشت به کار برنامه داریم تا از آزمایشگاه خصوصی استفاده کنیم.

وی افزود: کمی بیش از 30 هزار تست روزانه ظرفیت داریم و، چون نگرانی از این داریم که آنفولانزا و کرونا با هم باشد، در نتیجه دستور داریم تا ظرفیت آزمایشگاهی را افزایش دهیم. آزمایش برای تشخیص قطعی کرونا آزمایش تشخیص مولکولی است و خیلی مهم است افرادی که این تست را انجام می دهند دانش کافی را داشته باشند. آزمایش سرولوژی کاربرد محدودی در مدیریت بالینی افراد دارد و برای معین شرایط جامعه از لحاظ شیوع ویروس استفاده می کنیم.

مدیرکل آزمایشگاه مرجع سلامت بیان داشت: اکنون دو مطالعه برای سرولوژی در وزارت بهداشت شروع شده که یکی ارزش سرولوژی و دیگر مطالعه ای که شروع شده درباره فواصل یکماهه شرایط استانهاست. با توجه به افزایش شیوع کرونا ظرفیت آزمایشگاه و زنجیره فراوری کیت ها تحت شعاع قرار گرفته است. وزارت بهداشت ملزم است هرچند وقت یکبار تجربه سایر کشور ها و دستگاه های بین المللی را ببیند و بر اساس آن ها عمل کند.

سمیعی افزود: متوجه شدیم افرادی که در اولویت نبودند به مراکز سرپایی مراجعه کردند؛ در حالی که بهداشت جهانی می گوید کسانی که در بیمارستان بستری هستتند و افراد آسیب پذیر در اولویت اول برای آزمایش کرونا قرار دارند. همچنین گروه پزشکی اولویت بعدی برای انجام تست هستند و گروه سوم گروهی هستند که مثلا در خانه یک نفر مبتلا شده و دیگر افراد باید تست بدهند تا مطمئن شویم مبتلا نشده اند.

وی متذکر شد: در این شرایط اگر نفر اول پیدا شد می گوییم همه افرادی که با این فرد ارتباط داشتند به ایزوله بروند و به افراد بدون علامت نیز می گوییم به ایزوله بروند تا با حداقل انجام تست آزمایشگاهی بتوانیم زنجیره انتقال ویروس را متوقف کنیم. اگر فردی در محیط کار تستش مثبت شد افرادی که با وی ارتباط داشتند به ایزوله بروند و اگر در دوره ایزوله این افراد علائمی نداشتند بعد از مدت 10 روز بدون آزمایش از ایزوله بیرون بیایند، اما این افراد باید ماسک و دیگر موارد ضروری را رعایت نمایند.

مدیرکل آزمایشگاه مرجع سلامت اعلام نمود: افرادی که با بیماری ارتباط داشته اند و می خواهند به سر کار بروند باید از ماسک استفاده نموده و فاصله گذاری را رعایت نمایند و در کنار این باید در محل کار نیز تعداد افراد شاغل را کاهش دهیم. همچنین در کارخانه ها باید هر روز نیرو ها کنترل شوند.

سمیعی با اشاره به اینکه نمونه گیری در منازل توسط بعضی آزمایشگاه ها و دانش بنیان ها نوعی موازی کاری با وزارت بهداشت است، تاکید نمود: ما به هیچ عنوان با فعالیت این مراکز موافق نیستیم؛ چون این کار کاملا پنهان و از کنترل ما خارج است و نتایج و اطلاعات ان به ما نمی رسد. البته در مواردی که افراد آسیب پذیر هستند در صورتی که با رعایت دستورالعمل های وزارت بهداشت انجام گردد و نتایج در اختیار دانشگاه های علوم پزشکی قرار گیرد موافق هستیم.

وی توضیح داد: نظرات درخصوص انتقال ویروس از طریق سطوح مختلف در حال تکمیل شدن است و سطوح نیز می توانند منتقل نمایند، اما بستگی به شرایط سطوح دارد و آلودگی سطوح نیز بسیار مهم است. همچنین اینکه نتایج آزمایش فردی چقدر منفی است متفاوت است و بستگی به این دارد که آزمایشگاه مورد نظر آزمایش غیر ضرور باشدیا خیر؛ آزمایشات ما خیلی موارد مثبت دارد و در آزمایشگاه غیر ضروری اشتباه زیاد است.

مدیرکل آزمایشگاه مرجع سلامت با اشاره به معین تعرفه تست کرونا گفت: تعرفه ها بر عهده وزارت بهداشت نیست و باید به تصویب هیات وزیران برسد. برای انجام تست سرولوژی تعرفه وجود دارد و حدود 30 هزار تومان است. اکنون اگر در جامعه رقابتی اتفاق بیفتد و فراوری نمایند های کیت قیمت کیت را پایین بیاورند تعرفه در همین حدود خواهد بود، اما برآورد ما از هزینه تمام شده کیت ها 17 هزارتومان است و هزینه انجام تست حدود 30 هزار تومان است.

سمیعی با بیان اینکه تست مولکولی در بهترین شرایط 70 درصد مثبت است، گفت: از تست سرولوژی نمی توانیم برای معین افراد استفاده کنیم.

سمیعی در ادامه سخنان خود با اشاره به اینکه مبارزه با کرونا یک مبارزه حاکمیتی است و همه باید تابع دستورات وزارت بهداشت باشند، گفت: هزینه های این بیماری به طور کلی بالاست و این در حالی است که یک آزمایش زمانی که منفی می گردد شاید تا 10 دقیقه صحت داشته باشد و پس از آن ممکن است فرد مبتلا به ویروس کرونا باشد و همین عدم قطعیت در نتایج هست که باعث اضطراب مردم و افزایش تقاضای مردم برای دادن تست می گردد، اما باید بدانند که تنها با مراجعه به آزمایشگاه های دارای مجوز آن هم با تشخیص پزشک می توانند پاسخ مناسب تری بگیرند.

وی در ادامه توضیحات خود درباره آزمایش های سرولوژی تأکید کرد: این آزمایش واکنش سیستم ایمنی بدن به بیماری را نشان می دهد و در صورتی که بخواهد پاسخ مناسبی داشته باشد باید حداقل یک هفته از زمان بیماری گذشته باشد و در صورتی که بخواهیم آزمایش مثبت از فرد مبتلا داشته باشیم شاید حتی لازم باشد تا یک ماه نیز صبر کنیم. این در حالی است که در افرادی که به شکل کم علامت یا بی علامت به بیماری مبتلا می شوند ممکن است آزمایش سرولوژی منفی باشد. آزمایش سرولوژی برای آنالیز های اپیدمیولوژی استفاده می گردد و تفسیر آن نیز باید توسط فردی متبحر صورت بگیرد.

سمیعی همچنین درباره تأمین کیت های تشخیص ویروس کرونا گفت: این کیت ها مانند کیت های قبلی که برای سایر بیماری ها استفاده می شد، تأییدیه های نهایی ندارند، اما چاره ای هم نداریم جز استفاده از آن ها. پس مجبور به ارائه مجوز هستیم تا کیت ها قابلیت خرید و فروش داشته باشند، اما مردم نباید به این کیت ها دل ببندند و فکر نمایند با انجام آزمایش در برابر بیماری مصون خواهند بود.

وی در ادامه سخنان خود با اشاره به اینکه در حال حاضر بیش از 180 آزمایشگاه داوطلب ارائه خدمات هستند، توضیح داد: 70 آزمایشگاه در بخش خصوصی، 80 آزمایشگاه زیر نظر وزارت بهداشت و دانشگاه ها و تعدادی از آزمایشگاه ها نیز مربوط به سایر دستگاه ها هستند که این آزمایشگاه ها آزمایش پی سی آر را انجام می دهند. از این 180 آزمایشگاه ذکر شده 170 آزمایشگاه مجوز دارند. طریقه اخذ مجوز هم به این صورت است که آزمایشگاه مورد نظر درخواست خود را برای انجام آزمایش پی سی آر به دانشگاه تحت پوشش خود ارائه می دهد و پس از آنالیز های اجرا شده و تأیید انستیتو پاستور مجوز انجام این تست در آزمایشگاه داده می گردد.

لزوم افزایش ظرفیت انجام تست کرونا در آزمایشگاه ها

وی ادامه داد: در حال حاضر در حال تدوین دستورالعمل هایی هستیم که از این طریق ظرفیت بخش خصوصی را برای انجام این آزمایش ها افزایش دهیم. ما حدود 28 تا 30 هزار تست در روز ظرفیت انجام آزمایش را داریم، اما باید این عدد ارتقا پیدا کند؛ چرا که در پاییز با همزمانی آنفولانزا و کووید 19 روبرو خواهیم بود. پس باید ظرفیت های ما افزایش یابد. آزمایش قطعی تشخیص کرونا پی سی آر است و این اهمیت بسیار زیادی دارد که کسی که نمونه گیری و آزمایش را انجام می دهد مهارت کافی داشته باشد. کیت هایی که استفاده می گردد عمدتا فراوری داخلی هستند؛ بنابراین در انستیتو پاستور امتحان می شوند و سپس در آزمایشگاه ها استفاده می شوند. اگر هر شکایتی برای کیت ها وجود داشته باشد رسیدگی به سرعت صورت خواهد گرفت. آزمایش سرولوژی نیز کاربرد محدودی در معین شرایط افراد مبتلا شده و همچنین معین شرایط جامعه خواهد داشت.

سمیعی افزود: در حال حاضر دو مطالبه در وزارت بهداشت شروع شده است که برای آنالیز اپیدمیولوژی انجام می گردد که ارزش آزمایش های صورت گرفته را در برمی گیرد و دیگری مطالعه دیگری است که از روی آن متوجه می شویم شرایط استان های کشور در مقابله با ویروس کرونا به چه شکل است.

وی در پاسخ به سوال ایسنا درباره تغییرات در انجام تست ها در مراجعات خانوادگی یا گروهی بیان نمود: با افزایش شدت بیماری و ابتلای بیشتر مردم، ظرفیت آزمایشگاه های ما نیز تحت تأثیر قرار گرفته است و این اصلا جای تعجب ندارد که زنجیره تأمین دچار مشکل گردد. با دستور معاونت درمان فعلا تنها افرادی که نیازمند به انجام آزمایش هستند، آزمایش را انجام می دهند و آن ها در اولویت قرار خواهند گرفت. اندیکاسیون ها در این مورد بسیار وسیع اند. مثلا اگر در محل کار تعریفی از مواجهه نزدیک میان افراد داشته باشیم، ممکن است ملاک انجام آزمایش میان فرد مبتلا و سایرین متفاوت باشد. این موضوع بنا به تشخیص پزشک صورت می گیرد، اما زمانی که ظرفیت آزمایشگاهی محدود باشد باید تعادل را برقرار کنیم. برای این موضوع سازمان جهانی بهداشت نیز کشور ها را به ایجاد تعادل تشویق می نماید و اعلام می نماید کسانی که در بیمارستان ها بستری هستند در اولویت اول انجام آزمایش قرار دارند. اولویت دوم گروه های پزشکی هستند که در ارتباط با افراد بیماری قرار دارند و گروه سوم گروهی هستند که اولین فرد در یک خانه، پادگان و یا سایر جا هایی حضور داشتند که افراد زیادی در تعامل با آن ها بودند.

وی افزود: سازمان بهداشت جهانی اعلام می نماید اگر نفر اول با آزمایش مثبت شناسایی شد تمام افراد علامت داری که با او در ارتباط بودند باید بدون انجام آزمایش وارد فاز ایزولاسیون شوند و بهتر است متقاعد شوند که در این فاز قرار گیرند تا زنجیره انتقال قطع گردد. در خصوص افراد بدون علامت نیز باید با رعایت پروتکل های بهداشتی و زدن ماسک در محل کار حاضر شوند.

سمیعی درباره شرایط انجام دورکاری در ادارات و سازمان ها توضیح داد: در سازمانی که دورکاری مبنا قرار می گیرد بهترین کار این است که مسئول آی تی تحت کنترل مداوم پزشکی قرار می گیرد، زیرا او کسی است که حضورش اهمیت زیادی در حفظ انجام دورکاری برای سایر افراد خواهد داشت و از این رو حتی این افراد اگر بدون علامت هم آزمایش بدهند آن مجموعه پول خود را هدر نداده است. البته سیاست ها در مجموعه های مختلف متفاوت است. مثلا در کارخانه ها ممکن است افراد صرفا با علامت های خود مورد آنالیز قرار گیرند و مانیتورینگ علامتی انجام گردد.

وی در پاسخ به سوالی درباره انجام آزمایش های تشخیصی کرونا در منازل و با اپلیکیشن ها بیان نمود: خیلی وقت ها دیده ایم که در این شرایط نتیجه به شکل مساعدی به دست نیامده است. استفاده از اپلیکیشن ها و تشویق مردم به دادن تست باعث موازی کاری با وزارت بهداشت می گردد آن هم در شرایطی که اطلاعات آن ها به دست ما نخواهد رسید. ما با این کار آزمایشگاه ها و نمونه گیری در منزل موافق نیستیم، اما در شرایطی که فردی توانایی حضور در آزمایشگاه را نداشته باشد و پرخطر بوده، با تشخیص پزشک انجام موردی این آزمایش ها مسئله ای ندارد.

سمیعی در پاسخ به این سوال که آیا رفتار ویروس تغییر داشته است و آیا از روی سطوح به افراد دیگر منتقل می گردد یا خیر، بیان نمود: نظرات در خصوص نحوه انتقال ویروس در حال تکمیل شدن است و یکی از دلایلی که سبب می گردد نظرات متفاوت شنیده گردد، این است که مردم اجازه زندگی نرمال ندارند. به نظر نمی رسد رفتار مردم در استان های مختلف متفاوت باشد، اما می بینیم که شرایط در بعضی استان ها متفاوت است. در خصوص انتقال از سطوح نیز همه چیز بسته به شرایط فیزیکی محیط دارد، اما ما تمهیداتی را اندیشیده ایم تا در آزمایشگاه ها ریسک انتقال ویروس کاهش یابد.

منبع: خبرگزاری دانشجو
انتشار: 9 مرداد 1399 بروزرسانی: 6 مهر 1399 گردآورنده: sharj10.ir شناسه مطلب: 1004

به "تنها 170 آزمایشگاه مجوز انجام تست پی سی آر دارند ، نمونه گیری در منزل موازی کاری با وزارت بهداشت است" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "تنها 170 آزمایشگاه مجوز انجام تست پی سی آر دارند ، نمونه گیری در منزل موازی کاری با وزارت بهداشت است"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید