چرا پای برخی افراد پرانتزی شکل است؟
به گزارش شارژ 10، پرانتزی بودن پا یا اصطلاح علمی آن ژنوواروم یکی از شایع ترین مسائل مربوط به مفصل زانو است که می تواند به خاطر مسائل و اختلال در اتصال استخوان ران و ساق به یکدیگر باشد. البته در بسیاری از موارد ژنوواروم، خود استخوان ساق و ران هم دچار انحنا هستند و همین مساله یک حالت کمانی را برای کل پا به وجود می آورد.
چرا پای برخی افراد پرانتزی شکل است؟
پرانتزی بودن پا یا اصطلاح علمی آن ژنوواروم یکی از شایع ترین مسائل مربوط به مفصل زانو است که می تواند به خاطر مسائل و اختلال در اتصال استخوان ران و ساق به یکدیگر باشد. البته در بسیاری از موارد ژنوواروم، خود استخوان ساق و ران هم دچار انحنا هستند و همین مساله یک حالت کمانی را برای کل پا به وجود می آورد.
درمان نکردن این مشکل در بزرگسالی می تواند منجر به استئو آرتریت زودرس یا همان آرتروز مفصل زانو گردد یا مسائل حرکتی و ساختاری دیگری را برای زانو به وجود بیاورد. ژنوواروم به طور طبیعی بین نوپاها و بچه ها زیر دو سال دیده می گردد و معمولا تمامی بچه ها تا سن سه الی چهار سالگی درجاتی از ژنوواروم را دارند و اغلب اینها خودبه خود و بعد از یک سالگی به تدریج تغییراتی برای اصلاح این حالت در پایشان به وجود می آید اما اگر ژنوواروم باقی ماند باید کودک را تحت نظر قرار داد.نرمی استخوان یا همان راشیتیسم، مسائل استخوانی در محل صفحه رشد، اختلال در اتصال طبیعی استخوان ها، تغذیه نامناسب در سنین کودکی و برخی بیماری های خاص می توانند باعث ژنوواروم شوند یا در واقع باعث شوند حالت کمانی پا در زمان کودکی همچنان باقی بماند. اگرچه مسایلی مثل عفونت ها، مسائل اسکلتی و برخی تومورها ممکن است باعث کمانی شدن یک طرفه استخوان پا شوند که بسیار نادر است.
چاقی، زود راه افتادن، سابقه خانوادگی و مسائل ژنتیکی هم می توانند باعث باقیماندن پاهای پرانتزی در بزرگسالی شوند. ژنوواروم به طور طبیعی درد و هیچ علامت دیگری ندارد و اختلالی برای راه رفتن ایجاد نمی کند؛ اگرچه پزشکان به افراد دارای ژنوواروم شدید ورزش های سنگین را توصیه نمی نمایند و اغلب علت مراجعه مبتلایان به این حالت به خاطر ظاهر است. اما در موارد حاد بیماری به خصوص مواردی که به علت راشیتیسم به وجود آمده اند برای پیشگیری از آرتریت زودرس به این بیماران توصیه به عمل می گردد. ژنوواروم های یک طرفه ممکن است باعث مسائل اسکلتی بعدی به خاطر تغییرات جبرانی در حالت بدن شوند و به همین علت باید این موارد را درمان کرد. ژنوواروم باید از طریق متخصصان ارتوپد و از طریق انجام یک جراحی تقریبا سخت درمان گردد.
منبع:aftabir.com
ارسال از طریق کاربر محترم سایت :hasantaleb
/ج
منبع: راسخون