چرا مصرف میوه در میان وعده مهم است؟
به گزارش شارژ 10، زندگی امروز- مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت با بیان اینکه میوه ها باید موقع مصرف پوست آنها گرفته گردد، گفت: میوه ها وقتی بریده یا پوست گرفته می شوند، باید همان موقع مصرف شوند.
زهرا عبداللهی، با بیان اینکه روزانه در رژیم غذایی هر فرد باید 2 تا 4 واحد میوه گنجانده گردد، اضافه نمود: میوه ها در مقایسه با گروه های دیگر انرژی و پروتئین کمتری دارند و برعکس دارای مقادیر قابل توجهی فیبر، ویتامین ها و املاح معدنی هستند، مواد مغذی مهم این گروه شامل ویتامین A، ویتامین C، فیبر، مواد معدنی وبتاکاروتن است.
وی در مورد بتاکاروتن، گفت: مواد غذایی غنی از بتاکاروتن در رژیم غذایی به تأمین احتیاج روزانه بدن به ویتامین A یاری می نماید. بنابراین میوه هایی با رنگ های سبز، زرد و نارنجی حاوی اندازه قابل توجهی از بتاکاروتن بوده، بعلاوه تیره بودن این رنگ ها نشان از غلظت بالاتری از بتاکاروتن دارد. بتاکاروتن برای پیشگیری از ابتلاء به انواع بیماری ها از جمله بیماری های قلبی و سرطان ها مؤثر است و چنانچه ذخیره بتاکاروتن در بدن کافی نباشد، توان سیستم ایمنی بدن برای مقابله با عوامل بیماری زا کاهش پیدا می نماید و به این ترتیب ممکن است در معرض ابتلاء به انواع عفونت ها قرار بگیرد.
مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت با بیان اینکه علاوه بر سبزی ها، گروه میوه ها نیز خاصیت آنتی اکسیدان دارند، توضیح داد: منظور از یک واحد میوه، یک عدد میوه میانه است که هر فرد روزانه باید بین 2 تا 4 واحد باید مصرف کند و توصیه می گردد، میوه در میان وعده استفاده گردد.
وی با بیان اینکه به جای آبمیوه، خود میوه مصرف گردد، بهتر است، گفت: با آبگیری، فیبر موجود در میوه ها از بین می رود و از طرفی مصرف آبمیوه های پاکتی که حاوی آب، شکر و اسانس است، توصیه نمی گردد.
عبداللهی در مورد نحوه مصرف میوه شرح داد: میوه ها باید به خوبی شسته شوند و موقع مصرف پوست آنها گرفته گردد؛ چراکه احتمال باقی ماندن سموم دفع آفات روی آنها زیاد است.
وی گفت: میوه ها وقتی بریده یا پوست گرفته می شوند، باید همان موقع مصرف شوند، باقی ماندن میوه در مدت زمان طولانی تر، حتی در ظروف دربسته ارزش غذایی آن را کاهش می دهد و ویتامین هایش را از بین می برد.
مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت در مورد سالمندان و افرادی که مسائل گوارشی دارند، گفت: این افراد به علت اینکه نمی توانند میوه و سبزی را به صورت خام مصرف نمایند، می توانند میوه و سبزی را به صورت بخارپز یا کمپوت مصرف نمایند و بهتر است این کمپوت ها به صورت خانگی و با مقادیر اندک شکر تهیه گردد.
منبع: زندگی روز