پیش بینی شیوع بیماری های مسری به وسیله داده های تلفن

به گزارش شارژ 10، گروهی از محققان دانشگاه های هاروارد و پرینستون بایگانی تماس های تلفنی 15 میلیون کاربر در کشور کنیا را مورد تحلیل و آنالیز قرار دادند. هدف این کار، جاسوسی مردم نبود، بلکه آنها می خواستند شیوع بیماری های فصلی را مطالعه نمایند.

پیش بینی شیوع بیماری های مسری به وسیله داده های تلفن

این گروه از دانشمندان می خواستند امکان پیش بینی شیوع بیماری های فصلی مثل سرخک و سرخجه را از روی حرکت کاربران تلفن همراه آنالیز نمایند. بنابراین، آنها از بایگانی تماس های تلفنی در بازه زمانی ماه ژوئن 2008 تا ژوئن 2009 میلادی و بعلاوه مکان برقراری این تماس ها استفاده کردند. این دانشمندان سپس داده ها را با مواردی که بیماری سرخک در کشور گزارش شده بود، مقایسه کردند. نتایج آنها نشان داد که الگوی حرکتی سوژه های مورد آزمایش با مکان هایی که ییشترین خطر ابتلا به سرخک را داشتند، تطابق داشت. این یافته ها نشان می دهد که با زیر نظر گرفتن الگوهای جابه جایی و حرکت مردم به منطقه ها مختلف می توان شیوع بیماری های مسری در منطقه ها خاص را پیش بینی کرد.

استادیار دانشگاه پرینستون، سرپرست این گروه تحقیقاتی، مطرح نمود:

آنالیز های ما نشان می دهد که از داده های تلفن همراه می توان برای دست یابی به الگوهای حرکتی فصلی انسان ها استفاده کرد. این اطلاعات در فهم بیماری های مسری دوران کودکی مفید هستند. داده های تلفن می تواند تصویر خوبی از الگوهای حرکتی در مقیاس بزرگ کشوری ارایه دهد. از این اطلاعات هم می توان برای پروژه های درمانی محلی استفاده کرد.

در آینده، این محققان برنامه دارند که همین روش را برای پیش بینی شیوع بیماری هایی مثل مالاریا و وبا آزمایش نمایند. در نهایت هم این روش مورد استفاده پزشکان و دیگر متخصصان حوزه پزشکی قرار خواهد گرفت.

منبع: Engadget

منبع: دیجیکالا مگ
انتشار: 27 فروردین 1404 بروزرسانی: 27 فروردین 1404 گردآورنده: sharj10.ir شناسه مطلب: 2395

به "پیش بینی شیوع بیماری های مسری به وسیله داده های تلفن" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "پیش بینی شیوع بیماری های مسری به وسیله داده های تلفن"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید