طرز تهیه پیتزا با خمیر نانوایی در ماهیتابه، توستر، فر و ماکروفر
به گزارش شارژ 10، هوس پیتزا نموده اید اما حوصله درست کردن خمیر آن را ندارید؟ نگران نباشید! با استفاده از خمیر نان آماده موجود در نانوایی می توانید در کمترین زمان ممکن یک پیتزای خانگی خوشمزه درست کنید. فرقی نمی کند که پیتزا را در ماهیتابه، توستر، فر یا حتی ماکروفر بپزید. قبلا در کتاب کاله طرز تهیه پیتزا با خمیر نان بربری را مرور نموده بودیم و در ادامه می خواهیم طرز تهیه پیتزا با خمیر نانوایی را آنالیز کنیم.
مواد لازم برای تهیه پیتزا با خمیر نانوایی
- خمیر نان آماده 500 گرم
- سس گوجه فرنگی پیتزا 8-10 قاشق غذاخوری
- پنیر موزارلا رنده شده 200 گرم
- سایر تاپینگ های دلخواه (سوسیس، گوشت چرخ نموده، قارچ، پیاز، فلفل دلمه، زیتون) به میزان لازم
- روغن زیتون به میزان لازم
- ادویه جات مناسب پیتزا به میزان لازم
طرز تهیه پیتزا با خمیر نانوایی
1. آماده سازی خمیر
در اولین مرحله از طرز تهیه پیتزا با خمیر نانوایی ابتدا خمیر نان را به ضخامت دلخواه باز کنید بعد لبه های خمیر را به سمت داخل تا بزنید تا شکل یک قابلمه پیدا کند بعد کف و دیواره های داخلی خمیر را با روغن زیتون چرب کنید.
2. تاپینگ کردن خمیر پیتزا
اکنون خمیر را کف ظرف مدنظرتان برای پخت پیتزا پهن کنید و ابتدا کف خمیر را با سس گوجه فرنگی بپوشانید بعد پنیر موزارلا را به طور یکنواخت روی سس بپاشید سپس سایر تاپینگ های دلخواه را از جمله انواع سوسیس، قارچ و ذرت اضافه کنید.
3. پخت پیتزا در ماهیتابه
در این مرحله ماهیتابه را روی حرارت میانه گرم کنید بعد خمیر تاپینگ شده پیتزا را در ماهیتابه قرار دهید و در آن را ببندید و اجازه دهید به مدت 5 تا 7 دقیقه یا تا زمانی که پنیر آب و خمیر طلایی گردد، پیتزا بپزد.
پخت پیتزا در توستر
برای پخت پیتزا در توستر ابتدا قفسه توستر را در وسط توستر قرار دهید بعد پیتزا را در توستر قرار دهید و توستر را روشن نموده و به مدت 5 تا 7 دقیقه یا تا زمانی که پنیر آب گردد و خمیر طلایی گردد، بپزید.
پخت پیتزا در فر
برای تهیه پیتزا با خمیر نانوایی ابتدا فر را با دمای 200 درجه سانتی گراد گرم کنید سپس سینی فر را چرب کنید و خمیر پیتزا تاپینگ شده را روی آن قرار دهید و به مدت 10 تا 12 دقیقه یا تا زمانی که پنیر آب شده و خمیر طلایی گردد، بپزید.
پخت پیتزا در ماکروفر
برای تهیه پیتزا در ماکروفر ابتدا یک ظرف مناسب برای ماکروفر را چرب کنید و پیتزا را در آن قرار دهید.
- ماکروفر را با قدرت میانه به مدت 3 تا 5 دقیقه یا تا زمانی که پنیر آب گردد، کار کنید.
- توجه داشته باشید که پخت پیتزا در ماکروفر ممکن است پوسته پیتزا را به میزان فر ترد نکند.
نکات تکمیلی برای تهیه پیتزا با خمیر نانوایی
همان طور که دیدید با استفاده از خمیرهای نانوایی می توانید در خانه و با کمترین امکانات، پیتزای خانگی خوشمزه ای تهیه کنید. انتخاب روش پخت به تجهیزات و زمان شما بستگی دارد و مهم ترین نکته این است که از مواد تازه و باکیفیت بهره ببرید و از پختن لذت ببرید. اما در کنار این موارد خوب است با جزییات و فوت وفن های کاربردی تهیه پیتزا بیشتر آشنا شوید.
استفاده از سنگ پیتزا برای پخت پیتزا در فر و توستر
برای پخت پیتزا در فر و توستر می توانید از سنگ پیتزا بهره ببرید تا طعم و بافت بهتری به پیتزا بدهید.
استفاده از انواع ادویه مناسب پیتزا
برای اینکه پیتزا شما خوشمزه تر گردد، می توانید از ادویه های دلخواه مانند پودر سیر، پودر پیاز، اورگانو، ریحان خشک، فلفل قرمز و… بهره ببرید.
نکاتی پیرامون استفاده از خمیرهای نانوایی برای پیتزا
برای تهیه پیتزا با خمیر نانوایی می توانید از خمیر انواع نان بهره ببرید اما خوب است به نکات مهم برای استفاده آن ها به عنوان خمیر پیتزا هم دقت کنید. خمیر نان هایی که مناسب تهیه و پخت پیتزا هستند شامل خمیر نان های باگت، نان لواش، نان بربری و حتی نان تست است که هر کدام بافت و طعم متفاوتی به پیتزا می دهند.
اگر دوست دارید تجربه و نکات مهم تهیه انواع نان یا خمیر نان برای پیتزا را بدانید می توانید روش های پخت زیر را بخوانید:
- طرز تهیه پیتزا با خمیر بربری در فر، مایکروفر و روی گاز
- طرز تهیه پیتزا با نان لواش
- طرز تهیه پیتزا با نان تست
مثلا اگر از خمیر نان لواش استفاده می کنید، بهتر است قبل از اضافه کردن مواد، آن را کمی مرطوب کنید تا سس به خوبی به آن بچسبد.
نکاتی پیرامون آماده سازی خمیر نانوایی برای تهیه پیتزا
برای تهیه بهتر پیتزا با خمیرهای نانوایی خوب است قبل از اضافه کردن سس و پنیر، کف و دیواره های داخلی خمیر را با روغن زیتون چرب کنید تا از چسبیدن مواد جلوگیری گردد و حتما برای ایجاد لبه های تردتر، لبه های خمیر را به سمت داخل تا بزنید.
نکاتی برای اضافه کردن سس و پنیر به پیتزا
برای تهیه انواع پیتزا با هر نوع خمیری باید به نکات کلی آن هم دقت کنید:
- سس گوجه فرنگی: از سس گوجه فرنگی باکیفیت و ترش و شیرین متناسب با ذائقه خود بهره ببرید.
- پنیر موزارلا: پنیر موزارلا برترین گزینه برای پیتزا است چون هنگام پخت کش می آید.
- سایر تاپینگ ها: از انواع مختلف تاپینگ ها مانند سوسیس، گوشت چرخ نموده، قارچ، پیاز، فلفل دلمه، زیتون و … بهره ببرید.
نکات مربوط به پخت پیتزا با خمیر نانوایی
برای تهیه پیتزا با خمیر نانوایی باید به نکایت همانند حرارت، زمان پخت برای ترد شدن پوسته پیتزا حتما دقت کنید. حرارت فر یا ماهیتابه را میانه تا زیاد تنظیم کنید تا پیتزا به سرعت پخته گردد و خمیر خشک نگردد.
برترین زمان پخت پیتزا هم به این روش به ضخامت خمیر و نوع فر شما بستگی دارد. اما به طور معمول، 5 تا 15 دقیقه کافی است.
اگر دوست دارید حتما خمیر پیتزای شما ترد گردد حتما قبل از پخت، خمیر را به مدت کوتاهی در فریزر قرار دهید.
منبع: کتاب کاله