طرز تهیه آش گوشت بوشهری با طعم و بافتی عالی و حرفه ای

به گزارش شارژ 10، آش گوشت بوشهری، آشی کشدار با مزه تند است. در طرز تهیه آش گوشت بوشهری ، ابتدا گوشت و لوبیا قرمز را با مقداری آب، ادویه و پیاز بپزید. برنج را هم به صورت جداگانه به صورت کته پخته و در اواخر پخت، سبزی تره و شوید خرد شده را به آن اضافه کنید. در ادامه، گوشت را ریش ریش نموده و لوبیا را پوره کنید. سپس، لوبیای پوره شده را با ترخون و آب گوشت به مخلوط برنج بیفزایید. در اواخر پخت، گوشت ریش ریش و پیازداغ را هم اضافه نموده و مدام آش را هم بزنید تا جا بیفتد.

طرز تهیه آش گوشت بوشهری با طعم و بافتی عالی و حرفه ای

در ادامه، جدول مشخصات غذایی آش گوشت بوشهری را با هم می بینیم:

آش گوشت بوشهری

تعداد نفرات6 نفر
زمان آماده سازیبا در نظر گرفتن زمان خیساندن لوبیا قرمز، بیش از 12 ساعت
زمان پخت غذاحدود 2 ساعت
اندازه سختیمیانه

طرز تهیه آش گوشت بوشهری

جالب است بدانید که آش بوشهری در سال 1395 به عنوان میراث ناملموس این شهر به ثبت رسیده است و هواداران زیادی دارد. همان طور که می بینید، در مقایسه با طرز تهیه آش شله قلمکار ، برای تهیه این آش به مواد ساده تر و کمتری احتیاج خواهید داشت. با این حال، آش گوشت هم به اندازه آش شله قلمکار خوشمزه است و پیشنهاد می کنیم چنین تجربه نابی را در آشپزی از دست ندهید. در ادامه، مواد لازم و مراحل دستور پخت آمده است:

مواد لازم برای تهیه اش گوشت بوشهری

مواد مورد احتیاج برای تهیه این آش اصیل جنوبی به شرح جدول زیر است:

مواد لازماندازه مورد احتیاج
گوشت قرمز300 گرم
پیاز1 عدد
لوبیا قرمز2 لیوان
برنج1 لیوان
شوید و تره1.5 لیوان
ترخون2 قاشق غذاخوری
نمک، فلفل سیاه و قرمز و زردچوبهبه اندازه لازم
پیازداغبه اندازه لازم

دستور پخت آش گوشت بوشهری

لوبیا قرمز را حداقل از 12 ساعت قبل بخیسانید و در طول این مدت چند بار آب آن را عوض کنید تا نفخ آن گرفته گردد. در ادامه، کار پخت آش را مطابق مراحل زیر پیش ببرید:

  • مرحله اول: ابتدا پیاز را بشویید و به چند تکه بزرگ خرد کنید. سپس گوشت و لوبیا قرمز را با پیاز خرد شده، اندازهی ادویه و آب در قابلمه ای مناسب ریخته و روی حرارت میانه قرار دهید تا بپزند.
  • مرحله دوم: در همین فاصله، برنج را بشویید و به صورت جداگانه با 1 لیوان آب روی حرارت ملایم بپزید تا کاملا له گردد.
  • مرحله سوم: در اواخر پخت برنج، سبزی های شوید و تره را هم که قبلا شسته و خرد نموده اید، در قابلمه برنج بریزید و اجازه دهید کمی با هم بپزند.

نکته: مراقب باشید که حین پختن برنج و سبزی، برنج ته نگیرد و آب قابلمه به طور کامل کشیده نگردد.

  • مرحله چهارم: پس از پخت گوشت و لوبیا، تکه های گوشت را از قابلمه خارج نموده و ریش ریش کنید. لوبیا قرمز را هم در غذاساز بریزید و چند پالس بزنید تا کاملا پوره گردد.
  • مرحله پنجم: حالا پوره لوبیا را به قابلمه برنج و سبزی افزوده و 2 قاشق ترخون را همراه با ادویه ها به مواد داخل قابلمه اضافه کنید.
  • مرحله ششم: آب گوشت و لوبیا را هم در قابلمه بریزید تا آش رقیق تر گردد. سپس، حرارت شعله را ملایم نموده، پای قابلمه بمانید و آش را مدام هم بزنید تا جا بیفتد.
  • مرحله هفتم: در 20 دقیقه پایانی طبخ آش، گوشت ریش ریش و پیازداغ را هم به آش اضافه نموده و به هم زدن ادامه دهید. حدود 20 دقیقه دیگر، آش بوشهری لذیذ شما آماده است و می توانید آن را در ظرف های مناسب ریخته و سرو کنید.

نکات کلیدی در طرز تهیه آش گوشت بوشهری

در طرز تهیه آش گوشت بوشهری ، نکات و موارد زیر را هم در نظر داشته باشید:

  • هم زدن آش گوشت بوشهری یکی از نکات مهم طبخ این آش است. حتما این نکته را رعایت کنید، چرا که این آش خیلی زود ته می گیرد.
  • دقت کنید که برخلاف طرز تهیه آش اوماج ساده ، آش بوشهری نباید در انتهای پخت آبکی باشد، بلکه ضروری است بافتی شبیه حلیم پیدا کند.
  • آب لوبیا قرمز باعث قرمز شدن این آش می گردد و ظاهر اشتها آور و جذابی به آن می دهد.
  • در برخی رسپی ها، علاوه بر سبزیجات گفته شده از کمی گشنیز و سبزیجات محلی هم استفاده می گردد.

اصول نگهداری از آش گوشت بوشهری

هرچند که می توان از غذاهای آبکی مثل آش یا سوپ به مدت 5 تا 6 روز در یخچال نگهداری کرد، اما زمان نگهداری گوشت پخته نباید بیشتر از 4 روز در یخچال طول بکشد. بنابراین به جامانده آش را حداکثر تا 3 یا 4 روز آینده مصرف کنید. به یاد داشته باشید که برای نگهداری آش حتما از ظرف درب دار بهره ببرید تا هوای یخچال به غذا نرسد.

روش جلوگیری از خراب شدن آش گوشت بوشهری

دقت کنید که ظرف نگهداری آش حتما تمیز و خشک باشد. بعلاوه این آش را به مدت طولانی روی میز غذا و در فضای محیط رها نکنید. پیش از استفاده مجدد نیز حتما رنگ و لعاب ظاهر غذا را آنالیز کنید تا مورد مشکوکی از خرابی مثل بوی غیرمعمول یا بافت غیرعادی وجود نداشته باشد.

برترین جایگزین ها در طرز تهیه آش گوشت بوشهری

شما می توانید به جای استفاده از غذاساز، برای پوره کردن لوبیا قرمز از گوشت کوب برقی یا چرخ گوشت بهره ببرید.

خواص لوبیا قرمز در آش گوشت بوشهری

در رابطه با خواص لوبیا قرمز باید گفت که این ماده غذایی سرشار از پروتئین، کربوهیدرات و فیبر رژیمی است. بعلاوه مجموعه کاملی از ویتامین های گروه B را در خود جای داده است. این ماده غذایی فوق العاده حاوی اسیدهای چرب امگا 6 و امگا3 نیز است و منبعی عالی از مواد معدنی مهمی مثل آهن، مس، منگنز، فسفر، سدیم، پتاسیم و… محسوب می گردد. مصرف لوبیا قرمز، سیستم ایمنی بدن را تقویت می نماید و در مقابله با مشکلاتی مانند یبوست، پوکی استخوان، سندرم روده تحریک پذیر و فشار خون بالا بسیار مفید است.

تجربه غذاهای تند جنوبی با آش گوشت بوشهری در کنار خبرنگاران

در بالا طرز تهیه آش گوشت بوشهری را شرح داده و نکات تهیه آن را برای شما گفتیم. پیشنهاد می کنیم این آش را تهیه نموده و از طعم خوب آن لذت ببرید. البته، اگر به تهیه انواع سوپ و آش علاقمندید اما وقت کافی برای تهیه آن ها را ندارید، از خبرنگاران یاری بگیرید.

شما می توانید انواع آش های سنتی و خوشمزه، مثل آش رشته، آش بوشهری، آش کارده و… را تنها با چند کلیک و استفاده از امکان سفارش آنلاین غذا به صورت اینترنتی سفارش داده و درب منزل خود تحویل بگیرید. امیدواریم خرید اینترنتی خوب و رضایت بخشی در پیش داشته باشید.

سوالات متداول

سبزی های آش گوشت بوشهری چیست؟

برای تهیه این آش خوشمزه و اصیل از تره، شوید و ترخون استفاده می گردد. البته در برخی رسپی ها، کمی گشنیز و سبزی محلی هم به کار می برند.

بافت آش گوشت بوشهری باید چطور باشد؟

این آش سنتی پس از جا افتادن بافتی غلیظ و کشدار شبیه حلیم پیدا می نماید و مزه تندی دارد.

منبع: اسنپ فود
انتشار: 12 بهمن 1403 بروزرسانی: 12 بهمن 1403 گردآورنده: sharj10.ir شناسه مطلب: 2381

به "طرز تهیه آش گوشت بوشهری با طعم و بافتی عالی و حرفه ای" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه آش گوشت بوشهری با طعم و بافتی عالی و حرفه ای"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید