سهم یک درصدی ماینینگ ها نمی تواند دلیل خاموشی ها باشد
به گزارش شارژ 10، محمدرضا شرفی گفت: مصرف 550 تا 600 مگاوات برق، می تواند مصرف برق صنعت ماینینگ در ایران باشد که این میزان مصرف برق، نمی تواند به هیچ عنوان مسبب خاموشی های اخیر تلقی شود.
به گزارش گروه اقتصادی خبرنگاران، رئیس کارگروه استخراج انجمن بلاکچین، گفت: در خاموشی های زمستان امسال، که به دلیل کمبود سوخت نیروگاهی، بخشی از تأمین برق کشور دچار اختلال شد، برخی صحبت ها و نگاه ها به تولید رمزارز و استفاده ماینرها از برق معطوف شد.
وی افزود: گاها شاهد جنجال های رسانه ای در این خصوص بودیم و حتی موج های خبری ایجاد شد که رسانه های معاند خارجی نیز از موج سواری روی آن استقبال کردند.
صنعت ماینینگ یک صنعت قانونی در کشور ماست
شرفی با بیان اینکه لازم است نسبت به شناخت واقعی صنعت ماینینگ اقدام کنیم، گفت: تبلیغات صورت گرفته سبب شد بیش از نیمی از جامعه به این باور برسند که صنعت ماینینگ و تولیدکنندگان رمز ارز مسبب خاموشی ها و حتی آلودگی هوا هستند که این استنباط با واقعیت همخوانی نداشت.
وی ادامه داد: صنعت ماینینگ یک صنعت قانونی در کشور ماست و مثل بقیه صنایع ورودی ها و خروجی هایی دارد؛ همه صنایع هم از شرایط و منابع کشور بهره می گیرند و محصولاتی را تولید و عرضه می کنند.
رئیس کارگروه استخراج انجمن بلاکچین شرح داد: در پیک تابستان امسال 58 هزار مگاوات مصرف برق به ثبت رسید و در زمستان امسال نیز مصرف برق در ساعات پیک به 40 هزار مگاوات رسید.
مصرف برق 11 هزار مگاواتی کل زنجیره بلاکچین بیت کوین در سطح جهان
وی افزود: طبق محاسباتی که انجام داده ایم کل زنجیره بلاکچین بیت کوین در سطح جهان در حدود 11 هزار مگاوات مصرف برق دارد و سهم بسیار زیادی را کشورهای دیگر به خودشان اختصاص دادند؛ مثلا چین در این زمینه رکوردار است و بعد از آن، روسیه، امریکا و قزاقستان هستند.
شرفی با بیان اینکه به صورت کاملا خوشبینانه سهم ایران از زنجیره بلاکچین بیت کوین در جهان، حدود 5 درصد است، گفت: یعنی مصرف 550 تا 600 مگاوات برق، می تواند مصرف برق صنعت ماینینگ در ایران باشد که این میزان مصرف برق با توجه به برقی که در کشور ما در حال مصرف است، بسیار ناچیز بوده و نمی تواند به هیچ عنوان مسبب خاموشی های اخیر تلقی گردد.
سهم یک درصدی مصرف برق ماینینگ ها نمی تواند دلیل بروز خاموشی ها باشد
وی افزود: به نظر می رسد علت بروز خاموشی های زمستان امسال را در جای دیگری باید جستجو کرد، به هیچ وجه مصرف برق ماینینگ ها که سهمی حدود یک درصد مصرف برق کشور را به خود اختصاص داده اند، دلیل بروز این مسئله نیست؛ بلکه باید علت را در چرایی نرسیدن سوخت به نیروگاه ها یا عدم مدیریت مصرف شوخت نیروگاهی و عوامل رشد مصرف برق در دیگر بخش های صنعتی و خانگی دنبال کرد.
رئیس کارگروه استخراج انجمن بلاکچین با بیان اینکه رشد مصرف برق در بخش صنعتی هر کشور می تواند یکی از ملاک های توسعه یافتگی و پیشرفت آن کشور باشد، گفت: برقی که به صنعت ماینینگ تخصیص می یابد قیمتی 10 برابر برق دیگر صنایع کشور دارد؛ یعنی فعالان این صنعت، برای یک مگاوات مصرف برق، برابر با 10 مگاوات مصرف برق دیگر صنایع هزینه پرداخت می کنند.
وی ادامه داد: صنعت ماینینگ را با قضاوت ناعادلانه مورد بررسی قرار داده اند, در حالی که این صنعت یک منبع ورودی دارد و آن برق است ولی دیگر صنایع کشور از منابع متعددی از قبیل مواد معدنی، آب، برق، سوخت و ... استفاده می کنند.
تخریب ها علیه صنعت ماینینگ، هدف دار است
شرفی شرح داد: صنعت ماینینگ صنعتی است که بسیار شفاف بوده و سازوکاری دارد که کمترین نقش را در بروز آلایندگی ایفا می کند؛ این صنعت را می توان صنعتی پاک و شفاف دانست که فعالیت هرچه بیشتر آن، می تواند به رونق اقتصادی و اشتغالزایی نیز منجر گردد.
وی افزود: با توجه به اینکه در عرصه ماینینگ، سهم جهانی مطرح است؛ بیشتر تخریب هایی که علیه این صنعت شکل گرفته، هدف دار بوده تا ایران نتواند سهم زیادی را از آن خود کند.
رئیس کارگروه استخراج انجمن بلاکچین گفت: یک معدن جهانی است که هر بازیگری در آن نباشد، سهم بازیگران دیگر بیشتر می گردد؛ چرا که زنجیره به عقب بازنمی گردد؛ این فرصت جهانی بسیار محدود است و قابل بازگشت نیست.
وی ادامه داد: باید در کشور ما روی نگاهمان به صنعت ماینینگ و بالاتر از آن به فناوری بلاکچین، تجدید نظر کنیم و این تغییر نگاه، تنها با شناخت این فناوری و صنایع مرتبط با آن ممکن خواهد بود.
اگر از توسعه فناوری بلاکچین در ایران عقب بمانیم، زیانی بزرگ به کشور وارد خواهد شد
شرفی با بیان اینکه جهان امروز با فناوری بزرگی به نام بلاکچین روبرو است که می تواند در برگیری مثل اینترنت داشته باشد، گفت: این فناوری در کل جهان در حال توسعه و بهره برداری روزافزون قرار گرفته است که صنعت ماینینگ یک جز کوچک از این فناوری است و اگر با نگاه منفی به این صنعت، روندی را در پیش بگیریم که از توسعه فناوری بلاکچین در ایران عقب بمانیم، زیانی بزرگ به کشور وارد خواهد شد که ابعاد آن در آینده مشهود خواهد بود.
وی افزود: چندین سال است که کشورهای پیشرفته و شرکت های بزرگ و شناخته شده ای همچون گوگل، تسلا، سامسونگ و ... در فناوری بلاکچین ورود کرده اند و روی توسعه آن در حال کار هستند؛ تنها در یک دهه، شاهد 4 مرحله ارتقای این فناوری در سطح جهان بوده ایم و اکنون با نسل جهارم این فناوری روبه رو هستیم اما در کشور ما هنوز فناوری بلاکچین و کاربردهای متعدد آن، به خوبی شناخته شده نیست.
شرفی با بیان اینکه فناوری بلاکچین یکی از دستاوردهای جدید بشر است، شرح داد: نیازمند این هستیم که کار مشترکی بین نهادهای علمی و تصمیم گیر کشور انجام گردد و تعاریف جدیدی برای بهره گیری از این فناوری در کشور ما ایجاد گردد.
منبع: خبرگزاری دانشجو