دریاچه وان، بزرگترین دریاچه ترکیه

به گزارش شارژ 10، دریاچهٔ وان بزرگترین دریاچه ترکیه که در غرب شهر وان و شرق ترکیه نزدیک مرزهای ایران قرار گرفته است.

دریاچه وان، بزرگترین دریاچه ترکیه

بهترین تجربه سفر را با تور ترکیه لحظه آخری در خاطراتتان ثبت کنید. از استانبول زیبا تا آنتالیا رویایی و بالون سواری در شهرهای ترکیه تا کلی تفریح دیگر در انتظار شماست، خاطراتی از مردم مهمانواز ترکیه که همیشه در ذهن شما خواهد ماند.

در بخش شمال غربیِ این دریاچه، کوه سبحان (به ترکی: Süphan) به ارتفاع 4٬058 متر و در قسمت جنوبی آن، کوه های اختیار شهاب (به ترکی: Ihtiyar Şahap) قرار گرفته اند.

شکل گرفتن دریاچهٔ نمکیِ وان ناشی از فعالیت های آتشفشانی در سالیان دراز بوده است. آب آن از جویبارهایی که از کوهها سرازیر است، تأمین می شود. این دریاچه 120 کیلومتر درازا، 80 کیلومتر پهنا دارد، و ژرفای میانگینِ آن 171 متر است (ژرف ترین بخش آن 451 متر است). مساحت وان به 3٬755 کیلومتر مربع می رسد.

دیدنی های دریاچه وان:

در اطراف دریاچه وان جاذبه ها و دیدنی هایی وجود دارد که بخشی از آن ها مربوط به چهار جزیره به نام های آکدامار، آدیر، کوش و جارپاناک است. در ادامه با این جزایر و دیگر دیدنی های دریاچه وان آشنا می شویم.

1- جزیره آکدامار

آکدامار دومین جزیره عظیم دریاچه وان است که وسعتی در حدود 0.7 کیلومتر مربع داشته و از ساحل فاصله ای 3 کیلومتری دارد. در این جزیره زیبا، طبیعتی دوست داشتنی و کلیسایی باستانی و ارمنی به چشم می خورند.

برای طبیعت گردی در این جزیره به بخش غربی آکدامار بروید تا صخره ای آهکی با ارتفاع 80 متری را ببینید. بعلاوه جالب است بدانید که در بخش شرقی جزیره هم چشمه ای جوشان و پرآب واقع شده است.

2- جزیره آدیر

جزیره آدیر عظیمترین جزیره دریاچه وان است که در خود کلیسایی تاریخی و ارمنی به نام سنت جرج را جای داده است. قدمت این کلیسا به سال 1305 میلادی بر می شود و تا قرن هفده و هجده همچنان مورد استفاده بود.

از جمله چیزهایی که به این جزیره اهمیت می بخشد، نقشش در دوره نسل کشی ارمنی ها در اوایل قرن بیستم بود. در واقع در این زمان بود که حدود 12 هزار زن و مرد ارمنی برای فرار از مرگ، به این جزیره پناه آوردند و به مدت 3 روز در آن روزگار گذراندند.

3- دیگر جزایر وان

دو جزیره کوچک دیگر به نام های جارپاناک (Çarpanak) و کوش (Kuş) در دریاچه وان واقع شده است که هر دو خالی از سکنه هستند. البته هر دو جزیره در روزگاران گذشته محل سکونت افراد مختلفی بودند و امروزه تنها بقایایی از یک کلیسا و چند سازه تاریخی دیگر در آن جا دیده می شود.

جالب است بدانید که جزیره کوش به نام جزیره پرنده هم شناخته می شود، چرا که تعداد زیادی از پرنده های مختلف در آن سکونت دارند.

4- شهر احلات

احلات شهری تاریخی و 2900 ساله است که در بخش شمالی دریاچه وان قرار گرفته و امروزه به سبب چند گورستان باستانی و مجذوب کنندهش معروفیت پیدا نموده است. بر روی سنگ های قبر گورستان های این شهر، اشکال چند بعدی با طراحی های منحصر به فردی به چشم می خورد که قدمت شان به قرون وسطی بر می شود.

البته درباره دوره و حکومت تاریخی مربوط به این سنگ قبرها اختلاف هایی وجود دارد؛ اغلب آن را متعلق به دوره سلجوقیان می دانند اما اطلاعات شهرداری احلات چیز دیگری می گوید و معتقد است این سنگ قبرها به دوره هایی از پادشاهان ارمنی، حکومت ایوبیان، مغول ها و در نهایت دوره صفویان بر می گردند. این بدان معناست که مجموعه گورستان عجیب و بی نظیر احلات در بین قرن های 12 تا 15 میلادی پدید آمده است.

5- موزه احلات

شهر احلات موزه ای قدیمی دارد که مجموعه ای باستانی از این شهر را به نمایش گذاشته است. قدمت این موزه به دهه 1970 میلادی بر می شود و در آن آثاری تاریخی چون تندیس ها، ظروف باستانی و سرامیک هایی از دوران سلجوقیان به چشم می خورد. بعضی از اشیا این موزه قدمتی 4 هزار ساله دارند و از میان گورهایی باستانی کشف شده اند. این ظروف و اشیا مربوط به اوایل عصر آهن هستند و جایی در 15 کیلومتری شهر احلات جا خوش نموده بودند.

6- کلیسای آلتینساج

یک کلیسای تاریخی دیگر در اطراف وان به چشم می خورد که در قسمت غربی دریاچه واقع شده است. این کلیسا بر روی تپه ای مشرف به دریاچه بوده و خوشبختانه تا به امروز به خوبی از آن مراقبت شده است.

7- گورستان گواش

گواش شهر ساحلی و کوچکی است که در جنوب دریاچه وان واقع شده است. این شهر هم همچون احلات گورستانی تاریخی دارد که متعلق به قرن های 14 تا 17 میلادی هستند. یکی از مجذوب کننده ترین مقبره های این گورستان، قبری چند گوشه بوده که برای حلیمه خاتون، یکی از اعضای حکومت ترکمنی قراقویونلو بنا شده است.

برترین زمان سفر به دریاچه وان:

با توجه به منطقه دریاچه وان که دارای اقلیم قاره ای و خشک است اختلاف دمای شب و رزو زیاد است. دمای تابستان در بین 22 تا 25 و در زمستان بین 3- و 12- است. در واقع برترین وقت سفر به وان ترکیه برای بازدید از دریاچه وان 6 ماهه اول سال است.

منبع: گردشبان
انتشار: 18 مرداد 1400 بروزرسانی: 18 مرداد 1400 گردآورنده: sharj10.ir شناسه مطلب: 1730

به "دریاچه وان، بزرگترین دریاچه ترکیه" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "دریاچه وان، بزرگترین دریاچه ترکیه"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید