آسان ترین روش تهیه شیرینی کشمشی با پیمانه لیوان مثل قنادی

به گزارش شارژ 10، شیرینی کشمشی از جمله انواع شیرینی خشک و ساده و یک کوکی سنتی ایرانی برای مراسم مذهبی و یکی از انواع است. شیرینی کشمشی خانگی را به سبک شیرینی کشمشی بازاری و قنادی با کره یا روغن جامد (روغن صاف قنادی) و با شکر یا پودر قند می توانید درست کنید. معمولا شیرینی کشمشی در فر تهیه می گردد اما اگر فر ندارید شیرینی کشمشی در ماهیتابه و بدون فر هم می توانید درست کنید. طرز تهیه شیرینی کشمشی نرم در فر و بدون فر در ماهیتابه را از سرویس آشپزی در مجله خبرنگاران بخوانید.

آسان ترین روش تهیه شیرینی کشمشی با پیمانه لیوان مثل قنادی

مواد لازم برای تهیه شیرینی کشمشی با پیمانه لیوان

مواد اولیهمیزان مورد احتیاج
آرد (آرد قنادی یا آرد سفید)290 گرم (2 لیوان فرانسوی دسته دار)
کشمش پلویی100 گرم (نصف لیوان فرانسوی دسته دار)
کره (نرم شده در دمای اتاق)150 گرم
شکر (دانه ریز یا آسیاب شده)150 گرم (1 و نیم لیوان فرانسوی دسته دار)
تخم مرغ2 عدد
وانیلنوک قاشق چای خوری
بیکینگ پودر1 قاشق چای خوری
پودر قندکمی برای پاشیدن روی شیرینی کشمشی

مقدار کالری شیرینی کشمش در 100 گرم: حدود 300 کیلوکالری

مدت زمان آماده سازی و استراحت مواد اولیه: 45 دقیقه

مدت زمان مورد احتیاج برای پخت شیرینی کشمشی در فر: 7 تا 12 دقیقه

*این مواد برای پخت 35 تا 40 عدد شیرینی کشمشی و برای 10 نفر کافی است

مراحل طرز تهیه شیرینی کشمشی با کره یا روغن جامد

به خاطر مدت زمان ماندگاری شیرینی کشمشی هم یک شیرینی مناسب عید است و هم برای میان وعده و عصرانه یا پذیرایی در دورهمی و مهمانی. در ادامه مراحل طرز تهیه شیرینی کشمشی با آرد گندم را به ترتیب زیر دنبال کنید. اگر شیرینی کشمشی را با روغن جامد به جای کره درست می کنید باید از روغن صاف قنادی بهره ببرید.

مرحله اول: کره، پودر قند و تخم مرغ را مخلوط کنید

در ابتدا برای درست کردن شیرینی کشمشی خانگی، تخم مرغ، کره و بقیه مواد را یک ساعت قبل از آغاز شیرینی پزی، از یخچال بیرون بیاورید تا هم دمای محیط شوند. سپس کره را که در دمای اتاق نرم شده (یا روغن جامد به شکل روغن صاف قنادی)، با شکر دانه ریز یا آسیاب شده و وانیل را در یک کاسه بریزید و با همزن بزنید. 3 تا 5 دقیقه زمان برای این کار کافی است.

در صورت تمایل می توانید انواع کره حیوانی و گیاهی، انواع روغن جامد، شکر و وانیل را از فروشگاه های به روش های و اینترنتی بخرید.

مرحله دوم: تخم مرغ ها را اضافه کنید

بعد از اینکه مایه به دست آمده، رنگ کرمی گرفت و کاملا یکدست شد، تخم مرغ ها را هم در یک ظرف جداگانه بشکنید و اگر سالم بودند به این مایه اضافه کنید. دوباره همه مواد را به مدت 2 دقیقه دیگر با همزن بزنید. در این فاصله کشمش را هم بشویید و خشک کنید. کشمش پلویی را کنار بگذارید.

تخم مرغ و کشمش پلویی را به صورت خرید اینترنتی یا حضوری از فروشگاه های می توانید تهیه کنید.

مرحله سوم: آرد، بیکینگ پودر و نمک را اضافه کنید

آرد الک شده و بیکینگ پودر را با هم مخلوط کنید. مخلوط آرد و بیکینگ پودر را 3 بار الک کنید تا کاملا صاف و یکدست گردد. این ترکیب را کم کم به مایه شیرینی کشمشی اضافه کنید و هر بار، با لیسک یا دور کند همزن به صورت دورانی و در جهت عقربه های ساعت هم بزنید.

برای خرید آرد گندم و بیکینگ پودر می توانید از فروشگاه های به روش های حضوری و اینترنتی اقدام کنید.

مرحله چهارم: کشمش را اضافه کنید

کشمش را ابتدا با 1 قاشق آرد، مخلوط کنید و سپس به مایه شیرینی کشمشی اضافه کنید. مواد را با لیسک دوباره به صورت دورانی هم بزنید تا یکدست گردد. البته برای این که شیرینی کشمشی خوشمزه تر گردد، علاوه بر کشمش از میزانی مغز گردوی خرد شده هم می توانید در مایه شیرینی بهره ببرید.

کشمش پلویی و مغز گردو را به روش های حضوری و اینترنتی از فروشگاه های می توانید بخرید.

مرحله پنجم: مایه شیرینی کشمشی را در قیف بریزید

فر را روشن کنید و به مدت 15 دقیقه روی دمای 180 درجه سانتی گراد گرم کنید. در این فاصله مایه شیرینی کشمشی را در یک قیف بریزید. کف سینی فر را با کمی روغن یا کره چرب کنید یا با کاغذ روغنی بپوشانید. استفاده از کاغذ روغنی بهتر است. از روغن جداکننده شیرینی هم می توانید بهره ببرید.

مرحله ششم: شیرینی کشمشی را فرم دهید

به میزان یک گردو از مایه شیرینی کشمشی را در سینی فر پایپ کنید. فاصله شیرینی ها باید از هم زیاد باشد چون در فر حجم آن ها زیاد می گردد. اگر قیف ندارید برای هر عدد شیرینی کشمشی 2 قاشق غذاخوری از مایه شیرینی را روی کاغذ روغنی بریزید و به شکل دایره درآورید. می توانید میزانی پودر قند () هم روی شیرینی های کشمشی الک کنید تا شیرینی ها بعد از پخت ترک بخورند و ظاهرشان مثل شیرینی کشمشی بازاری گردد.

مرحله هفتم: شیرینی کشمشی را در فر بپزید

بعد ا ز پایپ کردن مایه شیرینی کشمشی در سینی فر، سینی را به مدت 7 تا 12 دقیقه در طبقه وسط فر بگذارید. بعد از 7 دقیقه، شیرینی های داخل سینی فر را چک کنید. اگر لبه های شیرینی طلایی شده بود، سینی را از فر خارج کنید چون شیرینی حاضر است و احتیاجی به زمان بیشتر پخت نیست. اگر روی شیرینی کشمشی طلایی نشده بود کمی دیگر صبر کنید.

مرحله آخر: شیرینی کشمشی را سرو کنید

در آخر بعد از پخت شیرینی های کشمشی، سینی را از فر بیرون بیاورید و در دمای محیط بگذارید تا کمی سرد شوند. شیرینی کشمشی بعد از سرد شدن، به راحتی از کاغذ روغنی جدا می گردد ولی در صورتی که هنوز داغ باشد، اگر اقدام به جدا کردن کنید، ترک می خورد و می شکند. وقتی شیرینی های کشمشی خنک شدند و از دما افتادند، آن ها را از کاغذ روغنی یا کف سینی جدا کنید و در ظرف در ب دار بگذارید تا خشک نشوند. می توانید شیرینی ها را با چای، قهوه یا دمنوش، سرو کنید.

انواع دمنوش، چای و قهوه را به روش های حضوری و اینترنتی از فروشگاه های می توانید بخرید.

دستور تهیه شیرینی کشمشی در تابه و بدون فر

برای درست کردن شیرینی کشمشی خانگی با پودر قند یا شکر و بدون فر، مانند روش بالا، مایه شیرینی کشمشی را آماده کنید. برای پخت شیرینی کشمشی در ماهیتابه، یک ماهیتابه دو طرفه را به مدت حدود 15 دقیقه روی شعله ملایم گاز بگذارید تا گرم گردد. کف ماهیتابه را کاغذ روغنی بیندازید و از مواد شیرینی به میزان یک گردو یا 2 قاشق غذاخوری برای هر عدد شیرینی روی کاغذ روغنی بریزید.

ماهیتابه را روی شعله ملایم گاز بگذارید و درب آن را ببندید. 15 تا 20 دقیقه طول می کشد تا دور شیرینی ها طلایی گردد. وقتی دور شیرینی ها طلایی شد با کاغذ روغنی از ماهیتابه خارج کنید و وقتی شیرینی ها خنک شدند، آن ها را از کاغذ جدا کنید تا از هم نپاشند و ترک نخورند.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه شیرینی نارگیلی به روش قنادی

نکات مهم در طرز تهیه شیرینی کشمشی به روش قنادی

  • برای درست کردن شیرینی کشمشی نرم و ترد به روش بازاری باید قبل از درست کردن مایه شیرینی تمام مواد یخچالی مثل تخم مرغ و کره به دمای محیط رسیده باشند.
  • از آن جایی که شیرینی کشمشی یک شیرینی نازک، ترد و لطیف است، باید در میزان های مواد بسیار دقت کرد. برای میزان گیری مواد شیرینی کشمشی از پیمانه شیرینی پزی (انواع پیمانه های شیرینی پزی) یا لیوان فرانسوی دسته دار می توانید بهره ببرید تا میزان های شما دقیق باشند. اگر هم ترازو دارید بهتر است از ترازو برای وزن کردن بهره ببرید.
  • شیرینی کشمشی بازاری معمولا ترک دارد و ترد است. علتش این است که بعد از فرم دادن خمیر شیرینی در سینی و قبل از قرار دادن در فر، با الک میزانی پودر قند روی شیرینی پاشیده می گردد.
  • برای خوشرنگ شدن شیرینی کشمشی، می توانید کمی زعفران دم نموده یا رنگ خوراکی هم در مایه شیرینی کشمشی بریزید و هم بزنید.
  • برای طرز تهیه شیرینی کشمشی با توستر، همه مراحل آماده کردن مایه شیرینی کشمشی و قالب زدن آن در سینی فر را انجام دهید. توستر را به مدت 10 دقیقه روشن کنید تا گرم گردد. برای پخت شیرینی ها، دما را روی 230 درجه سانتی گراد تنظیم کنید. بین 7 تا 12 دقیقه شیرینی کشمشی شما در توستر می پزد.
  • می توانید شیرینی های کشمشی را از کاغذ جدا نکنید و با کاغذ در یخچال نگه دارید و موقع استفاده آن ها را جدا کنید. با این کار شیرینی ها دیرتر خشک می شوند.
  • برترین زمان برای بیرون آوردن شیرینی کشمشی از فر، زمانی است که اطراف شیرینی ها طلایی و وسط آن هنوز نرم است تا در نهایت یک شیرینی کشمشی نرم داشته باشید.

برترین آرد برای شیرینی کشمشی چه آردی است؟

برای تهیه شیرینی کشمشی باید از آرد گندم که با عنوان آرد سفید، آرد سه صفر یا آرد نول هم شناخته می گردد، بهره ببرید. طرز تهیه شیرینی کشمشی با آرد گندم، شبیه انواع شیرینی کوکی است با این تفاوت که به جای تکه های شکلات از کشمش در ترکیب آن استفاده می گردد (اگر کشمش دوست ندارید از شکلات چیپسی نسوز برای تهیه شیرینی کشمشی بهره ببرید).

برترین روغن برای درست کردن شیرینی کشمشی چه روغنی است؟

  • جایگزین کره در شیرینی کشمشی، روغن جامد است. می توانید یک شیرینی کشمشی نرم با روغن جامد درست کنید. در صورت استفاده از روغن جامد، روغن صاف قنادی به کار ببرید.
  • برای طرز تهیه شیرینی کشمشی با شکر و روغن مایع، روش های بالا را دنبال کنید ولی به جای کره یا روغن جامد، روغن مایع را جایگزین کنید.
  • نوع روغن شیرینی در طعم نهایی تاثیر زیادی دارد و شیرینی کشمشی با کره یا روغن جامد با شیرینی کشمشی با روغن مایع، علاوه بر مقدار ماندگاری، بافت آنها هم کمی متفاوت خواهد بود.
  • البته به گفته قنادان حرفه ای بهتر است ترجیحا در طرز تهیه شیرینی کشمشی از روغن مایع، به عنوان جایگزین کره یا روغن جامد یا روغن صاف قنادی استفاده نکنید.
  • اگر از روغن صاف قنادی استفاده می کنید، برای نرم تر شدن بافت آن، می توانید قبل از استفاده، آن را چرخ کنید.

برترین شیرین کننده در شیرینی کشمشی چیست؟

  • طرز تهیه شیرینی کشمشی با پودر قند و روش تهیه شیرینی کشمشی با شکر، کاملا یکسان است. با این تفاوت که جای پودر قند و شکر عوض می گردد.
  • اگر می خواهید شیرینی کشمشی بدون پودر قند درست کنید و از شکر بهره ببرید، بهتر است دانه های شکر را آسیاب کنید یا تا حل شدن دانه های شکر در مواد صبر کنید تا شیرینی در سرانجام طعم یکدستی داشته باشد.

فوت و فن های خوشمزه شدن شیرینی کشمشی بازاری

چرا شیرینی کشمشی خشک می گردد؟

اینکه چرا شیرینی کشمشی سفت می گردد، ممکن است به خاطر موارد زیر باشد:

  • در طرز تهیه شیرینی کشمشی خانگی، لازم نیست بیش از حد مایه خمیری شیرینی را هم بزنید چون علت خشک شدن شیرینی کشمشی هم زدن بیش از حد مایه خمیری آن است.
  • افزودن بیش از حد آرد، باعث خشک و تسمه ای شدن شیرینی می گردد.
  • برای جلوگیری از خشک شدن شیرینی کشمشی، یک کاسه آب در فر بگذارید تا دمای فر مرطوب باشد.

برای ترد شدن شیرینی کشمشی چه کنیم؟

اگر می خواهید بافت شیرینی کشمشی ترد باشد، تخم مرغ را با مواد بیشتر از یک دقیقه هم بزنید. اگر بافت کیکی و نرم تر دوست دارید تخم مرغ را با سایر مواد بیشتر از یک دقیقه هم نزنید.

چرا شیرینی کشمشی شکننده است؟

شیرینی ها را تا وقتی که داغ و نرم هستند، از کاغذ روغنی جدا نکنید چون می شکنند و خرد می شوند. برترین راه برای این که به راحتی شیرینی ها را جدا کنید، این است که پشت کاغذ روغنی را یک پارچه نخی مرطوب و خیس بکشید. سپس شیرینی های روی کاغذ را به آرامی جدا کنید.

چرا شیرینی کشمشی وا میره؟

علت وا رفتن شیرینی کشمشی، ممکن است موارد زیر باشد:

1- عدم رعایت تناسب مواد شیرینی؛

2- همدما نشدن مواد با محیط (حتما باید کره یا روغن جامد نرم شوند)؛

3- در صورت استفاده از خمیرمایه، باید مایه شیرینی استراحت کند؛

4- متعادل نبودن دمای پخت؛

5- زیاد بودن زمان پخت.

چرا شیرینی کشمشی پهن نمی گردد؟

اگر دمای کره یا روغن حیوانی سرد باشد و زمان کافی برای نرم شدن نداشته باشند، شیرینی به خوبی فرم نمی گیرد و پهن نمی گردد.

شیرینی کشمشی را چقدر می توان نگه داشت؟

  • مدت زمان ماندگاری شیرینی کشمشی به طور میانه حدود 10 روز است.
  • برای این که برای زمان بیشتری آن را نگه دارید، شیرینی ها را در فریزر قرار دهید.
  • برای بالا رفتن ماندگاری شیرینی کشمشی، شیرینی ها را از کاغذ روغنی جدا نکنید و همراه با کاغذ، در ظرف دربسته بگذارید.
  • قرار دادن یک تکه نان تست در ظرف شیرینی کشمشی، می تواند به تازگی و رطوبت آن یاری زیادی کند.

اگر شیرینی کشمشی خشک شد، چه کنیم؟

برای نرم شدن شیرینی کشمشی خشک، یک قابلمه با کمی آب روی حرارت بگذارید تا آب بجوشد. سپس شیرینی ها را در صافی بچینید. شیرینی ها که با بخار آب نرم شدند، از صافی بیرون بیاورید و در ظرف دربسته قرار دهید و در یخچال یا فریزر بگذارید. سایر را بلد هستید؟

هر یک عدد شیرینی کشمشی چند کالری دارد؟

کالری هر یک عدد شیرینی کشمشی، حدود 60 کالری است.

منبع: افق کوروش
انتشار: 21 آبان 1403 بروزرسانی: 21 آبان 1403 گردآورنده: sharj10.ir شناسه مطلب: 2340

به "آسان ترین روش تهیه شیرینی کشمشی با پیمانه لیوان مثل قنادی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "آسان ترین روش تهیه شیرینی کشمشی با پیمانه لیوان مثل قنادی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید