ورود پژوهشگاه رویان به فرایند تشخیص کرونا

به گزارش شارژ 10، دکتر مهدی توتونچی در تبادل نظر با خبرنگاران اظهار کرد: بر اساس احتیاج کشور و افزایش حجم فعالیت بیمارستانهایی مانند مسیح دانشوری، در صدد برآمدیم تا در اقدامی داوطلبانه و یک رسالت اجتماعی در پژوهشگاه رویان وارد موضوع راه اندازی آزمایشگاه تشخیص کرونا شویم.

ورود پژوهشگاه رویان به فرایند تشخیص کرونا

وی با بیان اینکه تا به امروز پژوهشگاه رویان به حوزه ویروس شناسی وارد نشده بود، گفت: اما به دلیل سابقه و تجربه خوبی که در زمینه ژنتیک، سلولی و مولکولی داشتیم با همکاری مسیح دانشوری و انستیوپاستور با تکیه بر دانش و تجربه، فضایی را برای تشخیص مولکولی کرونا در نظر گرفتیم.

عضو هیئت علمی گروه ژنتیک پژوهشگاه رویان ادامه داد: در نهایت مرکز آزمایش تشخیص کرونا در پژوهشگاه رویان بر اساس استانداردها و تایید وزارت بهداشت راه اندازی شد.

وی با بیان اینکه با دو الی سه بیمارستان قرارداد منعقد کردیم که نمونه ها را به آزمایشگاه تشخیص کرونای رویان ارسال نمایند، اضافه نمود: یکی از این بیمارستان ها لقمان است که روزانه حدود 50تا79نمونه را ارسال می نمایند.

توتونچی تاکید نمود: ظرفیت این آزمایشگاه تقریبا 200نمونه در روز بوده و تا هزار نمونه قابل افزایش است.

وی در مورد کیتها ادامه داد: کیتها را از انستیتو پاستور تحویل می گیریم؛این کیتها درصدی خارجی و درصدی ایرانی هستند.

ورود به طرح غربالگری افرادی که به صورتی فیزیکی به بیمارستان ها نمی فرایند

مسئول آزمایشگاه تشخیص کرونای رویان با اشاره به آخرین برنامه ها در زمینه تست های تشخیص کرونا گفت: یکی از نکاتی که در جلسه ستاد مدیریت بحران در تهران مطرح شد این بود که وارد طرح غربالگری شویم.

وی عنوان نمود: با توجه به اینکه تعدادی از مردم در سامانه ها، سایت ها و تماس های تلفنی با شماره تلفن های مرتبط با کرونا (که زیر نظر وزارت بهداشت هستند) علائمی از بیماری کرونا را ذکر می نمایند که نشان می دهد بیمار هستند یا نیستند؛ این طرح اجرایی می گردد.

وی ادامه داد:این افراد ممکن است در صورت بیماری ناقل باشند؛ از این رو در این جلسه مطرح شد که غربالگری روی این افراد صورت بگیرد تا اقدامات لازم برای درمان و ایزوله آنها صورت بگیرد تا به افراد دیگر بیماری را منتقل ننمایند.

توتونچی با تاکید بر اینکه بدین واسطه بیماری منتقل نمی گردد، گفت:تشخیص زودهنگام و ایزوله سریع برای جلوگیری از انتقال از اهداف این طرح است. افراد ممکن است علائمی نداشته باشند ولی ناقل هستند که این باعث شیوع کرونا می گردد.

وی بیان نمود: آزمایشگاه ها، تشخیص ژنتیکی را روی افرادی انجام می دهند که به بیمارستانها مراجعه می نمایند و به دلیل وجود علایم بستری هم شده اند.

وی با بیان اینکه طرح غربالگری به رویان و پژوهشگاه ژنتیک محول شده گفت: عمده فعالیت ما علاوه بر تشخیص کرونا، اجرای طرح غربالگری است.

مسئول آزمایشگاه تشخیص کرونای رویان با تاکید بر اینکه طرح غربالگری ناقلین را شناسایی می نماید و کسانی که علامت دارند را فراخوان می دهند، گفت: این طرح نشان می دهد که این افراد ناقل هستند یا خیر؛مصوبه این طرح گرفته شده ولی زمان عملیاتی آن معین نیست.

توتونچی ادامه داد: طرح غربالگری کرونا برنامه وزارت بهداشت است؛ به نظر می رسد قبل از سرانجام تعطیلات اجرایی گردد تا از شیوع بیماری جلوگیری نمایند.

منبع: خبرگزاری مهر
انتشار: 25 اردیبهشت 1399 بروزرسانی: 6 مهر 1399 گردآورنده: sharj10.ir شناسه مطلب: 864

به "ورود پژوهشگاه رویان به فرایند تشخیص کرونا" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "ورود پژوهشگاه رویان به فرایند تشخیص کرونا"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید