روش های مقابله با حساسیت های پاییزی چیست

به گزارش شارژ 10، حساسیت های فصل پاییز به اشکال مختلف در افراد ظهور پیدا می نماید. در این مطلب شایع ترین این حساسیت ها و توصیه هایی در این باره را می خوانید.

روش های مقابله با حساسیت های پاییزی چیست

پاییز اگرچه برای خیلی ها زیبا و دوست داشتنی است اما برای بسیاری فصل خوبی نیست و از شنیدن نام آن می هراسند. فصلی که برایشان انواع آلرژی را به همراه دارد و آبریزش بینی،خارش بینی و چشم یا علائم دیگر حساسیت پاییزی زندگی را به آنها تلخ می نماید و نمی توانند از خزان هزاررنگ لذت ببرند. اما این دسته افراد بایدبدانند که اگرچه نمی توان به طور کامل از دست آلرژی ها رها شد، اما با انجام یکسری از کارها می توان از شدت آن ها کاست. با خبرنگاران همراه باشید.

شایع ترین حساسیت های پاییزی

حساسیت های فصل پاییز به اشکال مختلف در افراد ظهور پیدا می نماید. از شایع ترین این حساسیت ها می توان به موارد زیر اشاره نمود:

  • چشم و بینی: آبریزش، خارش چشم، آبریزش مخاطی و عطسه زیاد است
  • ریه ها: خس خس سینه و آسم
  • دهان: خارش در پشت گلو، ناراحتی معده، اسهال و در موارد شدید آنافیلاکسی
  • پوست: کهیر، پوست خشک و خارش دار و اگزما

عوامل حساسیت پاییزی

یکی از اصلی ترین عوامل حساسیت پاییزی گیاهانی هستند که در این فصل میزان زیادی گرده فراوری می نمایند. کپک نیز عامل مهم دیگری است، زیرا در فصل پاییز برگ های درختان کپک می زنند. هنگامی که برگ ها را جمع می کنید یا از روی آن ها می پرید و حتی با وزش باد، هاگ کپک ها در هوا پخش می گردد و علائم حساسیت را ایجاد می نماید. در ادامه به آنالیز بعضی از راهکارهای موجود برای جلوگیری از ایجاد آلرژی می پردازیم.

قبل از خواب دوش بگیرید

اگر افراد با عوامل آلرژی زا در تماس باشند، به طور قطع خواب آرامی نخواهند داشت، بنابراین احتیاج است که قبل از خواب دوش گرفته گردد. درصورتی که شست وشوی هر شب موها، باعث خشکی مو یا خشکی و خارش پوست افراد می گردد، می توانید برای کم کردن از میزان آلرژن ها، موهای خود را فقط با آب شست وشو دهند.

شست وشوی مداوم روتختی ها

اغلب افراد باید این مهم را درنظر داشته باشند که انواع روتختی و روکش های رختخواب عاملی مهم برای ایجاد حساسیت هستند. بنابراین احتیاج است که ملحفه ها و رواندازها به طور مرتب شسته شوند. بعلاوه استفاده از روکش ضدحساسیت برای وسایلی مانند تشک، لحاف و بالش در برابر عواملی مانند مایت گردوغبار به طور موثری از افراد محافظت می نماید. اما افراد باید این مهم را درنظر داشته باشند که استفاده از این روکش ها به معنای نادیده گرفتن روند شست وشو و تمیزکاری نیست. اگر به مطالب سلامتی علاقه مند هستید مطلب خواص چای ترش برای سلامتی که شما را شوکه می نماید را بخوانید.

در معرض هوای سرد قرار نگیرید

افرادی که مبتلا به انواع حساسیت ها و آلرژی ها هستند احتیاج است که بدانند هوای سرد می تواند عاملی برای تشدید انواع آلرژی باشد. بنابراین احتیاج است که درصورت امکان در هوای سرد کمتر بیرون بروند.

آنالیز سطح گرده ها

اگر سطح گرده در منطقه شما زیاد است، بهتر است فعالیت در فضای باز خود را محدود کنید، مخصوصا در هنگام صبح که بالاترین تعداد گرده را دارد. درصورت امکان، افراد فعالیت های خود را برای چند روز در داخل نگه دارند تا در آن روزها در معرض مواد حساسیت زا قرار نگیرید.

خودداری از آویختن لباس در فضای باز برای خشک شدن

به علت آن که اغلب گرده ها در هوا معلق هستند، بنابراین خانواده ها نباید لباس های شسته خود را در معرض هوای بیرون خشک نمایند. چون گرده ها اغلب روی لباس ها نشسته و باعث می شوند تا افراد به ویژه افراد مستعد به انواع آلرژی مبتلا شوند.

لباس محافظ بپوشید

اگر افراد مجبورند برای انجام کارهای مختلف به بیرون از خانه بروند، احتیاج است که آستین بلند، شلوار، کلاه و عینک آفتابی بپوشند تا گرده ها خارج از مو و چشم هایشان باقی بمانند. بعلاوه احتیاج است افراد که مستعد آلرژی های مختلف هستند، درصورت انجام کارهایی مانند تمیز کردن حیاط یا جابه جایی چوب و کارهای دیگری که موجب ظهور علائم آلرژی می گردد، پرهیز نمایند و اگر مجبور به انجام این کارها هستند از ماسک محافظ صورت استفاده نمایند.

استفاده از دستگاه تهویه هوا

استفاده از دستگاه تهویه در خانه به ویژه اتاق خواب بسیار مهم است. اتاق خواب جایی است که افراد ساعات زیادی را در طول شبانه روز در آن می گذرانند. بنابراین تمیز کردن مرتب و زدودن گرده از روی وسایل برای جلوگیری از آلرژی بسیار مهم است. اما مهم تر از نظافت، جلوگیری از ورود انواع گردوغبار به خانه است.

پیشنهاد مطالعه: مطلب کبد چرب را با این علائم تشخیص دهید را بخوانید.

منبع: پیام دلتا
انتشار: 4 مهر 1401 بروزرسانی: 4 مهر 1401 گردآورنده: sharj10.ir شناسه مطلب: 2125

به "روش های مقابله با حساسیت های پاییزی چیست" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "روش های مقابله با حساسیت های پاییزی چیست"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید