راهنمای بازدید از باغ گیاه شناسی باتومی

به گزارش شارژ 10، آیا تا به امروز به این فکر نموده اید که می توانید در یک نقطه از جهان، شاهد گیاهانی از تمام قاره ها باشید؟ باغ گیاه شناسی باتومی دقیقا همان مکانی است که شما را به سفری شگفت انگیز در جهانی گیاهان می برد. اگر در پی تجربه ای منحصر به فرد از طبیعت هستید، بازدید از باغ گیاه شناسی باتومی یکی از برترین انتخاب ها است. در این مطلب از مجله گردشگری خبرنگاران با تاریخچه، جاذبه ها و نکات مهم بازدید از این باغ زیبا آشنا خواهید شد.

راهنمای بازدید از باغ گیاه شناسی باتومی

درباره باغ گیاه شناسی باتومی

باغ گیاه شناسی باتومی (Batumi Botanical Garden) در فاصله 9 کیلومتری از این شهر در سمت شمال قرار گرفته است و باغی بسیار بزرگ و تماشای است.وسعت باغ گیاه شناسی 108 هکتار و بیش از 43 هزار گونه گیاهی مختلف را در خود جای داده و همه گیاهان دارای برچسب هایی هستند که شناسنامه و معرف آن گیاه است.

این باغ به وسیله گیاه شناس روسی آندره نیکولایویچ کراسنوف در سال 1880 میلادی تاسیس شد و در سال 1925 میلادی هم تحت نظارت اتحاد شوروی توسعه پیدا کرد و از سال 2006 تا به حال به وسیله آموزشگاه علمی گرجستان اداره می گردد و گردشگران به راحتی می توانند از این مکان بازدید نمایند.

این باغ به سه پارک تقسیم شده: پارک بالایی، پارک پایینی و پارک ساحلی. نکته جالب اینجاست که باغ گیاه شناسی باتومی تنها باغ گیاه شناسی است که دارای کلکسیون است. این کلکسیون شامل گونه هایی از میوه های کمیاب و در حال انقراض گرجستان است که پرورش آنها بسیار ارزشمند است.

ساعات بازدید از باغ گیاه شناسی باتومی: باغ گیاه شناسی باتومی به طور معمول از ساعت 9 صبح تا 19:30 عصر برای بازتماشامایندگان باز است. در فصل تابستان به علت استقبال بیشتر، ساعات بازدید ممکن است افزایش پیدا کند.

قیمت بلیط باغ گیاه شناسی باتومی: هزینه بلیط باغ گیاه شناسی باتومی برای گردشگران حدود 20 لاری (واحد پول گرجستان) است. برای بچه ها و دانشجویان تخفیف هایی در نظر گرفته شده که با ارائه کارت شناسایی 10 لاری محاسبه می گردد.

آدرس باغ گیاه شناسی باتومی روی نقشه گوگل

یکی از ویژگی های باغ گیاه شناسی باتومی، تنوع بالای زیست بوم ها و گیاهان است. شما در اینجا می توانید جنگل های گرمسیری، بوته زارهای مدیترانه ای، دشت های نیمه خشک و حتی باغ های مخصوص گیاهان آسیایی و اروپایی را در یک مکان ببینید. طراحی محوطه و مسیرهای پیاده روی نیز به گونه ای صورت گرفته است که بازتماشامایندگان بتوانند به راحتی در میان بخش های مختلف باغ حرکت نمایند و از طبیعت لذت ببرند.

باغ گیاه شناسی باتومی و تاریخچه آن

باغ گیاه شناسی باتومی به وسیله یک گیاه شناس برجسته روس به نام آندری کراسنوف در سال 1912 تأسیس شد. او تصمیم داشت مجموعه ای از گیاهان مختلف دنیا را در یک مکان گردآوری کند و با ایجاد این باغ، به رؤیای خود جامه عمل پوشاند. این باغ در طول سال ها پیشرفته و حالا به یکی از مراکز مهم تحقیقاتی و توریستی در گرجستان تبدیل شده است.

امروزه باغ گیاه شناسی باتومی یکی از پربازدیدترین مکان های توریستی گرجستان است و بازتماشامایندگان می توانند از زیبایی های آن لذت ببرند و همزمان با تاریخچه غنی آن آشنا شوند.

جالب است بدانید این باغ شامل سه بخش اصلی پاک بالایی، پارک پایینی و پارک ساحلی بوده که هر کدام دارای گونه های خاص و متنوعی از گیاهان نادر و بی نظیر است.

جاذبه های باغ گیاه شناسی باتومی

باغ گیاه شناسی را یک باغ بزرگ با تنوع بالای گونه گیاهی در نظر بگیرید که با چاشنی خلاقیت آن را تبدیل به جاذبه ای بی نظیر نموده است. در بازدید از این باغ زیبا می توانید از جاذبه های زیر تماشا کنید و ساعت ها از تماشای آن لذت ببرید.

باغ شکسپیر

یکی از مجذوب کننده ترین بخش های این باغ خاص، می توان به باغ شکسپیر اشاره نمود که در فهرست جاذبه های باغ گیاه شناسی باتومی اولویت بالایی دارد. این باغ با هدف قدردانی از مشاهیر قرن 18 تا 20 نامگذاری شده و بخش موزه فرهنگی آن به ارائه تابلو و معرفی هنرمندان و مشاهیر اختصاص دارد.

باغ بچه ها

بخش دیگری که حتما زمان بازدید از باغ گیاه شناسی باتومی باید در فهرست خود قرار دهید، این باغ زیبا برای بچه ها است. در این بخش به بچه ها نحوه کاشت گل و نهال آموزش داده می گردد. مربیان حرفه ای در این باغ فضای آموزشی مجذوب کنندهی برای بچه ها رقم می زنند. پس اگر به همراه خانواده از این باغ تماشا می کنید، از کسب این تجربه برای بچه ها خود غافل نشوید.

موزه بونسای

در این موزه انواع درختچه های بونسا که مختص آسیای شرقی و ژاپن است به چشم می خورد. این بخش یکی از خاص ترین جاذبه های باغ گیاه شناسی باتومی است که با طراحی سنتی ژاپنی و انواع درختان بونسای و گیاهان آسیایی، فضایی آرام و دلنشین را برای بازتماشامایندگان ایجاد می نماید.

باغ شکوفه ها

برای تماشای این باغ اردیبهشت یا مهرماه برترین انتخاب است. باغ شکوفه ها در این زمان برترین لوکیشن برای عکاسی و خلق تصاویر ناب است. انواع گل های ارکیده، لیلی، اوسا، زر بالارونده، گل سرخ و… را می توانید در زیباترین شکل خود مشاهده کنید.

باغ گیاه شناسی باتومی و انواع گیاهان

باغ گیاه شناسی باتومی میزبان گیاهانی از پنج قاره دنیا است. از گیاهان بومی گرجستان گرفته تا گونه های کمیاب از آمریکای جنوبی و استرالیا، تنوع گیاهی این باغ چشمگیر است.

باغ گیاه شناسی باتومی که با گونه های نادر گیاهان گرمسیری و نیمه گرمسیری خود هر ساله هزاران بازتماشاماینده را به سوی خود جذب می نماید، به 9 بخش مختلف با تنوع گیاهی-جغرافیایی تقسیم شده است که شامل منطقه ها شرق آسیا، آمریکای شمالی و اروپا می گردد. این تقسیم بندی ها به شکلی طراحی شده اند که هر کدام ویژگی های خاص خود را دارند، مانند پارک های بالایی و پایینی، منطقه ها کنار آب، زمین های آزمایشی و بخش های جمع آوری گیاهان. بعلاوه، گلخانه ها و نارنجستان هایی نیز برای پرورش گیاهان گرمسیری تعبیه شده است.

در این باغ زمین های جداگانه ای برای انواع درختان مانند مرکبات، شاه بلوط ژاپنی، بلوط و ماگنولیا وجود دارد. علاوه بر این، گیاهانی همانند خرمالوی ژاپنی و فیجوآ نیز در بخش های ویژه ای کاشته شده اند. ثروت گیاهی این باغ به گونه ای است که گونه های مختلفی از منطقه ها متنوعی مانند هیمالیا، آمریکای جنوبی و استرالیا در آن به نمایش گذاشته شده است.

مجموعه باغ گیاه شناسی باتومی شامل 2037 گونه گیاه چوبی است که 104 گونه از آن ها بومی منطقه قفقاز هستند و باقی گونه ها از فلورهای گوناگون دنیا آمده اند. کاشت نخستین گیاهان این باغ در بخش آمریکای شمالی انجام شد و بازتماشامایندگان می توانند به وسیله یک راه پله با 347 پله به این بخش دسترسی پیدا نمایند و از زیبایی های آن لذت ببرند.

نکات بازدید از باغ گیاه شناسی باتومی

برای بازدید بهتر از باغ گیاه شناسی باتومی، چند نکته مهم را به خاطر بسپارید:

  • کفش های راحت بپوشید تا بتوانید در مسیرهای طولانی و سربالایی های باغ به راحتی قدم بزنید.
  • از کرم ضدآفتاب بهره ببرید، زیرا ممکن است مدت زمان زیادی زیر نور خورشید باشید.
  • دوربین عکاسی همراه داشته باشید؛ این باغ پر از منظره ها زیبا و فوق العاده است که فرصت ثبت آن ها را نباید از دست بدهید.
  • بعلاوه برای بازدید از بخش های خاص، مانند باغ های استوایی یا منطقه ها حفاظت شده، بهتر است با راهنماهای محلی همراه شوید تا از توضیحات آن ها بهره مند شوید.

سفری به دل طبیعت با باغ گیاه شناسی باتومی

بازدید از باغ گیاه شناسی به عنوان یکی از خاص ترین و محبوب ترین جاهای تماشای باتومی شما را به دنیایی از تنوع و زیبایی گیاهان می برد. این باغ با داشتن گونه های مختلف گیاهی از سراسر دنیا، فرصتی منحصربه فرد برای آشنایی با طبیعت در اختیار شما می گذارد. اگر اهل ماجراجویی در دل طبیعت هستید یا فقط در پی یک روز آرام و دل نشین در کنار دریای سیاه می شد، باغ گیاه شناسی باتومی مقصدی عالی است.

اگر تا به حال به این باغ زیبا سفر نموده اید یا برنامه ای برای بازدید دارید، تجربیات و نظرات خود را با ما به اشتراک بگذارید. منتظر شنیدن ماجراجویی های شما در دل طبیعت هستیم!

سوالات متداول درباره باغ گیاه شناسی باتومی

باغ گیاه شناسی باتومی کجاست؟

باغ گیاه شناسی باتومی در فاصله 9 کیلومتری شمال شهر باتومی و در کنار دریای سیاه قرار گرفته است.

آیا در باغ گیاه شناسی باتومی راهنماهای تور وجود دارد؟

بله، می توانید از راهنماهای محلی و تورهای آموزشی برای آشنایی بیشتر با گونه های گیاهی و تاریخچه باغ بهره ببرید.

برترین زمان برای بازدید از باغ گیاه شناسی باتومی چه فصلی است؟

بهار و تابستان برترین فصل ها برای بازدید از این باغ هستند، زیرا شکوفه های متنوع و منظره ها زیبا در این فصول به اوج خود می رسند.

آیا می توان در باغ گیاه شناسی باتومی عکاسی کرد؟

بله، شما می توانید در تمامی بخش های باغ از منظره ها و گیاهان عکاسی کنید.

هزینه بلیط بازدید از باغ گیاه شناسی باتومی چقدر است؟

هزینه بلیط باغ گیاه شناسی باتومی برای گردشگران حدود 20 لاری (واحد پول گرجستان) و برای بچه ها و دانشجویان 10 لاری است.

منبع: فلای تودی
انتشار: 18 مهر 1403 بروزرسانی: 18 مهر 1403 گردآورنده: sharj10.ir شناسه مطلب: 2315

به "راهنمای بازدید از باغ گیاه شناسی باتومی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "راهنمای بازدید از باغ گیاه شناسی باتومی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید