تغییر در نمای ساختمان

به گزارش شارژ 10، مالک یک واحد بدون کسب موافقت اکثریت مالکان حق ندارد رنگ شیشه پنجره های خود را دودی یا رفلکس کند. اما با توافق اکثریت مالکان، امکان ایجاد تغییرات در نمای خارجی ساختمان وجود دارد.

تغییر در نمای ساختمان

جهت دریافت خدمات محوطه سازی ویلاهای کوچک با گروه ساختمانی آبان در ارتباط باشید. گروه آبان ارائه دهنده بهترین خدمات طراحی و اجرای محوطه سازی و حیاط سازی می‌باشد.

گاهی برخی از ساکنان یک مجتمع آپارتمانی تصمیم می گیرند نمای ساختمانی را که در آن سکونت دارند مثل در و پنجره ها را تغییر دهند. از طرفی ضروری است قوانین و مقررات مربوط به تملک آپارتمان ها نیز رعایت گردد. برای اطلاع از قوانین مربوط به تغییر در نمای ساختمان در ادامه با خبرنگاران همراه باشید.

بخش های مختلف یک آپارتمان

1) حریم خصوصی

هر آنچه که در سند مالکیت یک واحد آپارتمان، به صورت کاملا واضح به نام مالک ثبت شده، به عنوان بخش خصوصی ساختمان محسوب می گردد. مالکان در حریم شخصی خود، بدون احتیاج به کسب اجازه از همسایه ها و البته با رعایت قوانین می توانند تغییرات مورد نظر خود را انجام دهند.

2) بخش مشترک آپارتمان

به بخش هایی از یک ساختمان مثل انباری یا پارکینگ که بین دو یا چند واحد آپارتمانی به صورت اشتراکی استفاده می گردد و در سند ثبت شده، مشترکات ملک می گویند. هرگونه تغییر در این قسمت ها، باید با توافق مالکان همان بخش، انجام گردد.

3) بخش مشاعات آپارتمان

قسمت هایی از آپارتمان که کلیه مالکان در آن سهم دارند و در سند مالکیت، تحت عنوان مشاعات به ثبت رسیده، قسمت مشترک ساختمان گفته می گردد. هر گونه استفاده یا تغییر در این قسمت ها، احتیاج به رضایت و توافق همه مالکان دارد.

مقررات نمای ساختمان

طبق قانون تملک آپارتمان ها هیچ یک از ساکنان و مالکان یک ملک، اجازه تغییر در قسمت مشاعات ساختمان از جمله نمای خارجی یا سر در آن را که از بیرون قابل مشاهده است بدون اطلاع و موافقت همه ساکنان ساختمان ندارند.

موضوع زیبایی نمای ساختمان و شهر از مواردی است که به رضایت همسایگان مربوط نمی گردد.زیرا تغییر در هر بخشی از ملک بدون هماهنگی با قسمت های دیگر، توازن و هماهنگی آن را از بین می برد. به طور مثال یک آپارتمان چهار طبقه که چندین پنجره در واحدها و راهرو دارد، اگر هر یک از این پنجره ها رنگ متفاوتی داشته یا برخی از آن ها، دارای حفاظ و برخی دیگر فاقد آن باشد، اولین چیزی که جلب توجه می نماید عدم هماهنگی و یک ملک با ظاهر نازیبا است. بنابراین مقررات نمای ساختمان با دو هدف زیبایی شهر و رضایت همه اعضای ساختمان وضع شده است.

قانون تعویض پنجره آپارتمان

کسی نمی تواند پنجره واحد خود را که در نمای ساختمان است با پنجره ای غیرمشابه تعویض کند و یا با وسایل غیرمتعارف مانند حصیر، رخت آویز… تغییر دهد. البته اگر پنجره جدید ساخته شده مشابه پنجره قدیمی (نه دقیقا به همان شکل) باشد، تعویض پنجره قدیمی بدون ایراد است. به عنوان مثال، مالک یک واحد بدون کسب موافقت اکثریت مالکان حق ندارد رنگ شیشه پنجره های خود را دودی یا رفلکس کند. اما با توافق اکثریت مالکان، امکان ایجاد تغییرات در نمای خارجی ساختمان وجود دارد.

مراحل لازم برای بازسازی نمای قدیمی آپارتمان

1.کسب اجازه و هماهنگی با تمام مالکان ساختمان

2.دریافت مجوز از شهرداری بابت متریال قابل استفاده در نمای جدید ملک

3.ارائه نقشه و طرح نمای جدید به دفاتر خدمات الکترونیک شهرداری

4.کسب تاییدیه از کمیسیون های مربوط در شهرداری بابت نقشه

5.دریافت مجوز ترمیم ساختمان از شهرداری و آغاز به اعمال تغییرات، متناسب با جواز

پیشنهاد مطالعه : برای آشنایی بیشتر با قوانین پارکینگ ها در مجتمع های آپارتمانی مطلب قوانین پارکینگ مجتمع های آپارتمانی را مطالعه کنید

منبع: پیام دلتا
انتشار: 25 اسفند 1398 بروزرسانی: 6 مهر 1399 گردآورنده: sharj10.ir شناسه مطلب: 751

به "تغییر در نمای ساختمان" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "تغییر در نمای ساختمان"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید